Política

El govern de Figueres es dona uns dies de marge per al cartipàs

Les formacions negocien les àrees en què tenen més interès

Malestar per com va anar la rebuda per la investidura

Agnès Lladó va participar ahir en el seu primer acte oficial com a alcaldessa de Figueres, la inauguració del jardí terapèutic del centre sociosanitari Bernat Jaume. Amb l’alcaldia ocupa des d’ara la presidència del Patronat de la Fundació Salut Empordà.

A més d’aquest primer acte, però, les quatre formacions del govern ja es van reunir ahir des de bon matí amb la definició del nou cartipàs entre els seus objectius prioritaris. Tot i que tenen fins al 15 de juliol per definir-lo, les diferents fonts consultades asseguren que no es vol esgotar el termini, tenint en compte que ja hi ha un pacte acordat. Per ara només ha transcendit que cada partit té les preferències clares: Guanyem té interès a dedicar-se a les polítiques de barri, Habitatge i Participació Ciutadana; des de Canviem aposten per Urbanisme, i el PSC podria responsabilitzar-se de Seguretat Ciutadana, Esports i Cultura. Pel que fa a ERC, podrien correspondre-li sectors com Promoció Econòmica, Empresa i Serveis Socials. Queda per definir si aquests desitjos es concretaran en regidories pròpies o compartides. Hi ha voluntat de prioritzar el concepte de “treball en equip” i de no limitar la feina a un regidor electe, sinó mobilitzar els actors de cada candidatura per a una feina conjunta.

A més del cartipàs també s’haurà de nomenar o renomenar (si alguns d’ells repeteix) els tres càrrecs de confiança que per llei, com sempre passa en aquests casos, van cessar automàticament el mateix dia del ple d’investidura. Es tracta de Dolors Barceló (cap de gabinet i coordinadora general de Serveis), Meritxell Grané (Protocol i Organització d’Actes) i Olga Reixach (Comunicació Corporativa i Digital). El mateix dissabte després del ple d’investidura el primer canvi que es va visualitzar va ser la reaparició al balcó de l’ajuntament de la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics. En aquest cas, la decisió hauria estat presa directament per l’alcaldessa.

D’altra banda, els portaveus dels grups socis de govern de l’alcaldessa lamentaven ahir els incidents de la rebuda dels càrrecs electes davant l’ajuntament el dia de la investidura. “Entenem que hagi volgut sortir gent a donar suport a l’anterior alcalde, però és lamentable que un reduït grup de persones es dediqués a insultar”, comenten des de Guanyem. “És una falta de respecte per les regles democràtiques; no és alcalde o alcaldessa qui arriba primer sinó qui sap sumar una majoria de govern, i això és el que ha passat”, hi afegeix Xavier Amiel, portaveu de Canviem Figueres.

Qui més molest es mostra amb els incidents de dissabte davant l’ajuntament és Pere Casellas, que qualifica d’“escarni” els insults i les empentes que es van produir davant de l’ajuntament. “No deixa de ser anecdòtic, però no és acceptable”, hi afegeix el portaveu socialista. Considera que s’haurien d’haver obert les portes al públic abans amb l’objectiu de no facilitar aquella concentració i lamenta la poca o nul·la col·laboració de l’equip de govern sortint i d’alguns dels càrrecs eventuals en l’organització d’aquell ple. Segons Casellas, que ja ha viscut més d’un traspàs de govern a l’Ajuntament de Figueres, aquest no va ser ni de bon tros l’idoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul