Política

A Blanes s’entreveu un govern d’ERC i els comuns

L’assemblea d’En Comú Podem debatrà dimecres si accepta una proposta feta ahir per l’alcalde, Àngel Canosa

No obstant això, el batlle pensa parlar amb tots els grups els pròxims dies

Una coalició d’ERC i Blanes en Comú Podem és, a hores d’ara, la fórmula que té més números per bastir el govern de Blanes. De la reunió que van mantenir ahir les dues formacions en va sortir una proposta que els comuns debatran dimecres en assemblea. El seu portaveu, Jordi Urgell, va avançar que és similar al preacord al qual havien arribat abans del ple de dissabte, amb uns retocs quant a gestió i cartipàs. L’alcalde republicà, Àngel Canosa, de la seva banda, no va donar tants de detalls però va insinuar que un pacte amb els comuns serà el més probable, precisament degut a l’existència de l’esmentat preacord. ERC i els comuns, doncs, governarien sense tenir la majoria absoluta (serien 10 regidors de 21), però seria suficient, segons el parer d’Urgell. Malgrat que aquesta combinació és la més probable, s’ha de deixar una escletxa a alternatives, perquè Canosa es reunirà els pròxims dies amb la resta de grups per explorarel seu punt de vista. Tant els socialistes (cinc regidors) com JxCat (tres regidors) van ratificar ahir la seva disposició a col·laborar. “No tenim cap línia vermella”, van coincidir a dir Mario Ros (PSC) i Mia Ametller (JxCat). “De totes maneres, en aquell preacord es deia que no volien incloure en el govern ni a nosaltres ni Cs”, va assenyalar Ametller. Sergio Atalaya, el representant de Ciutadans (tres regidors), ahir donava per descomptat que ERC no pensarà en ells. “Entenem que serem a l’oposició per fer una feina de control al govern que surti”, va declarar.

Dissabte, Canosa va ser elegit amb només els cinc vots del seu grup perquè cap altre candidat va obtenir la majoria absoluta de la corporació i ERC havia estat la llista amb més vots el dia de les eleccions.

LA FRASE

Governar en solitari? Sempre hem dit que la nostra intenció és sumar
Àngel Canosa
ALCALDE DE BLANES (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia