Política

Els nacionalistes flamencs de l’N-VA descarten marxar del grup parlamentari on Vox ha demanat entrar

Fonts de la formació independentista asseguren que tenen “garantida” la llibertat de vot en el grup dels Conservadors i Reformistes Europeus

Els nacionalistes flamencs de l’N-VA seguiran dins del grup parlamentari dels Conservadors i els Reformistes Europeus (ECR) a l’Eurocambra. Així ho va decidir el partit dimarts al vespre, segons han confirmat fonts de la formació a l’ACN. La sol·licitud per part de Vox d’entrar al mateix grup parlamentari plantejava el dubte sobre si l’N-VA seguiria al mateix grup. Amb tot, des del partit flamenc asseguren que l’eventual entrada de Vox al grup, una decisió que l’ECR comunicarà aquest dimecres, no determinarà la seva política. “Seguirem expressant les nostres opinions, com sempre hem fet”, afirmen a l’ACN les mateixes fonts. Els nacionalistes flamencs han mostrat en reiterades ocasions el seu suport a Carles Puigdemont i l’independentisme català.

Des del partit assenyalen que amb el grup dels conservadors la llibertat “està garantida”. “Diem i votem el que volem”, conclouen. En tot cas, confirmen que l’N-VA votarà en contra que el partit d’extrema dreta espanyol sigui acceptat al grup parlamentari, on també seuen els tories britànics i els ultres polonesos de ‘Llei i Justícia’.

Vox va anunciar fa uns dies que havien sol·licitat seure a l’hemicicle amb l’ECR però la decisió final sobre si els seus tres eurodiputats són acceptats o no està prevista aquest dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia