Política

Sánchez ofereix a Podemos “responsabilitats político-administratives” però no ministeris

El líder del PSOE situa l’entrada de membres de Podem a un segon graó de l’administració

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat aquest dimecres que el president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha ofert a Podem que s’integri al govern per ocupar “responsabilitats político-administratives importants” per “fer una tasca de caràcter polític”, però no carteres ministerials, com reclama la formació de Pablo Iglesias. A la presentació del nou web del Butlletí Oficial de l’Estat, ha afirmat que encara no hi ha data per a la sessió d’investidura, on els socialistes necessitarien el suport de Podem i de la resta de formacions que ja van donar suport a la investidura de Meritxell Batet com a presidenta del Congrés. El PSOE situa d’aquesta manera l’entrada de possibles membres de Podem a un segon nivell de l’executiu, on segons ha afirmat la vicepresidenta podran exercir també tasques “de caràcter polític important”.

“No serien responsabilitats al Consell de Ministres sinó responsabilitats político-administratives importants”, ha dit Calvo, que ha estat preguntada sobre l’avenç de les negociacions per a la confirmació del “govern de cooperació” que Sánchez i Iglesias van acordar impulsar en la seva segona reunió a La Moncloa.

Segons la número dos del govern espanyol, Sánchez “ha fet oferta d’alguns llocs de responsabilitat” a Podem que “per descomptat no són de Consell de Ministres” i ara espera “una resposta” de la formació de Pablo Iglesias. Mentrestant –ha dit- “seguirem fent la feina amb altres formacions” perquè “no hi ha alternativa a un govern socialista”.

En aquests sentit ha demanat que “tan aviat com sigui possible” totes les formacions assumeixin “les seves responsabilitats” i estiguin “a l’alçada” de l’encàrrec que van fer els ciutadans a les eleccions del 28-A.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia