Política

“Tots vam perdre una mica de dignitat”

El portaveu d’Independents de Santa Coloma valora el ple suspès i el nou pacte

Prat lloa la batllia compartida

El grup d’Independents per Santa Coloma de Farners (ISC), debutant a la política local, es manté en l’equip de govern colomenc tot i el canvi de pacte abrupte que hi va haver en l’accidentada constitució de l’Ajuntament. Pel portaveu d’ISC, Pep Prat, “tots vam perdre una mica de dignitat, incloent-hi nosaltres, que vam trencar un pacte, i ara hem de buscar la millor manera de treballar pels ciutadans”. Al final, Junts (5 regidors), ERC (6) i ISC (2) formen l’equip de govern.

En la sessió de dissabte al migdia, interrompuda amb desconsideracions del públic, ISC havia de segellar un acord amb Junts per Catalunya i el PSC (2 edils), però la sessió es va haver d’interrompre per les interferències dels assistents al ple. Va ser després que la regidora d’ERC Carme Dilmé proposés la possibilitat de fer un pacte Junts-ERC, tal com els havia proposat per telèfon el president de la Generalitat, Quim Torra.

Prat reconeix que el president del president del govern li va trucar per fer-li saber la conveniència de constituir un Ajuntament independentista. El cap de llista admet que la situació s’havia tensat a Santa Coloma des que divendres s’havia anunciat l’acord Junts-PSC-ISC. Prat explica que, després de la sessió del migdia, el pacte “va quedar en suspens, a les quatre de la tarda”. Prat diu, també, que la declaració d’independència del president, Carles Puigdemont, havia quedat en suspens.

“Tretze de disset”

Per Prat, ISC no va trencar el pacte amb el PSC. Diu que ERC i Junts ja estaven a favor de l’alcaldia compartida –Martí (ERC) rellevarà Riera (Junts) el 2021– i que ells el veuen de bon ull perquè hi haurà “un govern d’unitat i amb 13 regidors de 17”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia