Política

Mas i Puigdemont posen fil a l’agulla per consolidar JxCat

Els dos expresidents acorden dotar-la d’una estructura “operativa i eficaç” i amb “vocació de centralitat”

La trobada de quatre hores entre els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Artur Mas va reafirmar la voluntat de consolidar la que fins ara és la marca electoral, JxCat, que està registrada pel PDeCAT, dotant-la d’una “estructura operativa i eficaç” per tirar endavant “un projecte de país clar amb vocació de centralitat” i que a la vegada “reforci i incrementi la confiança rebuda en aquest cicle electoral”. Per fer-ho, i segons van informar en un comunicat les parts un cop acabada la reunió a Waterloo, la intenció és fer-ho “amb una sigla consolidada”, i que manifesten obertament que és la de JxCat, amb la qual van obtenir “3.000 representants electes” en tot aquest cicle electoral. Amb tot, però, i l’endemà que Puigdemont també es reunís amb alguns caps de llista, alcaldes i consellers del govern, com ara Meritxell Budó, Damià Calvet i Miquel Buch, no es va especificar si la fórmula serà a través d’una dissolució del PDeCAT, una federació o escissions en noves formacions. Aquests, juntament amb el president del PDeCAT, David Bonvehí, o altres noms com per exemple els d’Albert Batet, Elsa Artadi o Laura Borràs tindran protagonisme les pròximes setmanes en la reordenació d’aquest espai, que també inclourà la Crida Nacional, i que està generant tensions entre les formacions, però també dins del PDeCAT. El mateix president David Bonvehí, tot i mostrar-se partidari que el paraigua sigui el de JxCat, demana que es mantingui l’espai ideològic dels hereus de CDC i que el procés es faci amb consens, i ahir en un article a La Vanguardia assegurava que “ja n’hi ha prou, d’autodestrucció”, i que calia “escoltar molt, determinació i cap renúncia”.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, defensava que en les pròximes setmanes o mesos s’obri “un espai de reflexió” per ordenar la relació entre les dues formacions, tot i ser partidari que el PDeCAT es dilueixi dins de JxCat. La direcció del partit, però, vol evitar que a l’estiu es convoqui una assemblea extraordinària per tractar-ho i que també podria suposar escollir nous càrrecs.

Ahir també va parlar a TV3 la regidora a l’Ajuntament de Barcelona Elsa Artadi, que va defensar el rol d’Artur Mas per “l’ascendència” que té sobre sectors del PDeCAT.

En la reunió entre Mas i Puigdemont, que capitanejaran tot el procés, també van tractar les possibilitats que els diputats electes puguin exercir d’eurodiputats i les possibles repercussions de les sentències del judici al Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia