Política

Bou és el líder dels grups municipals de Barcelona més ric i Valls el més pobre

El popular té 8,5 milions d’euros en accions de quatre companyies, de les quals és administrador únic de dues

Ada Colau i Manuel Valls declaren no tenir ni pis ni cotxe en propietat

El cap de files del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, és el líder dels grups municipals més ric del consistori i el de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, és el que menys patrimoni declara. Així es desprèn de la declaració de béns que han presentat a l’Ajuntament i que s’han fet públics al web de transparència.

Bou és propietari 50% d’un pis a Cerdanyola del Vallès, el 100% d’una plaça d’aparcament a Barcelona i un vehicle. Pel que fa a la participació en empreses, ha declarat tenir 8,5 milions d’euros en accions de quatre companyies: Jaime Bou SAU, Bahia Franc SL, Molí del Rog SA i Exclusivas JB SA. La primera empresa es dedica a l’elaboració i venda de pa i pastisseria industrial i la segona és una promotora immobiliària. Bou és administrador únic d’aquestes dues empreses, una de les quals amb un valor de 2 milions d’euros i l’altra de 6,4 milions, i té un sou brut anual entre les dues d’uns 70.000 euros.

En la seva declaració de béns, ha dit tenir tres comptes bancaris al Banc Santander, dos d’ells compartits, on hi té uns 3.400 euros. El tercer és un pla de pensions amb 8.600 euros.

En canvi, l’ex-primer ministre francès Manuel Valls no té cap pis ni vehicle en propietat. Pel que fa a comptes bancaris, en declara dos de la seva titularitat, un amb 13.000 euros a CaixaBank i un altre amb poc més de 2.000 euros a BNP-Paribas.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tampoc té cap pis ni cap vehicle en propietat i declara tenir tres comptes bancaris. Dos a la Caixa d’Enginyers amb poc més de 30.000 euros, i un de compartit al BBVA amb 2.800 euros.

El número 1 d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, declara tenir el 50% d’una casa a Bellver de Cerdanya, d’un pis a Barcelona del qual deu 54.000 euros, i un pis a Sant Vicenç de Montalt. Pel que fa als dipòsits bancaris, ha informat que disposa tres comptes compartits, dos a CaixaBank i un altre a Caixa d’Enginyers, amb 22.400 euros, i un pla de pensions a CaixaBank amb 36.258 euros.

El número 1 de JxCat, Quim Forn, en presó preventiva a Soto del Real, ha comunicat tenir la meitat d’un pis a Barcelona, del qual deu 67.000 euros, i tres comptes corrents. L’exconseller d’Interior és titular del 50% de dos d’aquests comptes, amb 17.000 euros, i un altre és un pla de pensions on hi té gairebé 40.000 euros.

El líder del PSC al consistori Barcelona, Jaume Collboni, ha inclòs en la seva declaració de béns dos habitatges en propietat a la capital catalana, dels quals acumula més de 411.000 euros de deute, i una plaça d’aparcament a la ciutat. També té en propietat dos vehicles i un compte bancari a CaixaBank amb 5.000 euros. A més, declara tenir 405 accions a l’empresa Agenda Pública SL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona