Política

El Síndic denuncia a Westminster la “violència” i la “desproporció penal” en el cas de l’1-O

Ribó també constata les “irregularitats” comeses pel Parlament català abans i després del referèndum

L’acte ha estat organitzat pel grup parlamentari sobre Catalunya de la cambra britànica

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha denunciat aquest dijous al Parlament del Regne Unit la “violència” i la “desproporció penal” en el cas de l’1-O.

A la ponència Ribó ha presentat les conclusions de tres informes que inclouen, entre d’altres, “les irregularitats” comeses pel Parlament de Catalunya, les “violències perpetrades per les forces de seguretat durant el referèndum” i les preocupacions posteriors sobre la llibertat d’expressió i el dret de reunió i la supressió de l’autogovern.

A l’acte, organitzat pel grup parlamentari britànic sobre Catalunya, també hi han participat dos dels testimonis exclosos pel Tribunal Suprem en la causa especial sobre el procés i Sir Hugh Orde, l’ex-màxim responsable de la policia a Irlanda del Nord.

Orde va ser l’autor d’un informe relacionat amb el 20-S i l’1-O, on va concloure que en les dues dates la multitud no va tenir cap intenció de ser violenta o de cometre un delicte.

En la seva presentació, Ribó ha apel·lat al “diàleg polític, la participació i la llibertat com l’única manera de resoldre el conflicte català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia