Política

Toni Roldán deixa Cs en desacord amb el gir a la dreta del partit

El diputat i portaveu de la formació taronja al Congrés avisa que el canvi estratègic “té costos massa alts per a Espanya”

Adverteix que “els nous reptes en llibertats no vindran de la mà de Vox”

El diputat al Congrés i membre de l’executiva de Ciutadans (Cs) Toni Roldán ha anunciat aquest dilluns que abandona el partit i tots els seus càrrecs al partit pel “gir” ideològic que, a parer seu, ha pres la direcció. El fins ara portaveu econòmic de Cs al Congrés ha afirmat que Cs “ha canviat” i retret a la direcció que hagi adoptat una estratègia “desvirtua” els valors fundacionals i que té , segons ell, “uns costos massa alts” per a Espanya.

Roldán, que deixarà el seu escó aquesta setmana, ha comparegut al Congrés dels Diputats per donar explicacions de la seva decisió i ha llançat dures crítiques a la formació que lidera Albert Rivera. “D’un temps ençà la direcció ha pres una decisió estratègica que no puc compartir”, ha constatat. El diputat ha assegurat que ha manifestat el seu malestar cada setmana i “durant molts mesos” i no se n’ha sortit.

Ha assegurat que no marxa perquè ell hagi canviat “sinó perquè Cs ha canviat” i “un no pot intentar ser el que no és durant molt temps”. “La política no és un supermercat, no s’hi venen productes que es poden alterar de la nit al dia. Es venen idees, es ven un projecte per a Espanya i jo continuo creient en el mateix projecte en el que creia fa quatre anys”, ha reblat.

En aquest sentit, ha lamentat els acords amb el PP i indirectament a Vox i ha avisat Cs que “no es pot construir un projecte liberal per a Espanya” si no es planta cara a l’extrema dreta. “Els nous reptes en llibertats individuals no els assolirem de la mà de Vox”, ha advertit.

Segons ell, aquest canvi de rumb “desvirtua” els valors fundacionals de la formació taronja: el reformisme, la regeneració i la batalla contra el nacionalisme. “Com superarem la dinàmica de confrontació de vermells i blaus si ens convertim en blaus?”, ha etzibat.

Per Roldán, “Espanya té una oportunitat històrica per construir un govern estable i seria un greu error desaprofitar-la”. “Totes les estratègies polítiques tenen costos però en la meva opinió els costos per a Espanya de la estratègia triada per Cs són massa alts”, ha dit.

A més del gir a la dreta de Cs, Roldán també ha criticat que es doni suport a governs “que porten 20 anys al poder” i que no s’hagi fet prou per “desallotjar” del poder el nacionalisme a Catalunya.

“Ens trobem en temps difícil que requereixen molta generositat”, ha assegurat.

Roldán ha apel·lat a “construir ponts des del centre” i ha subratllat que el progrés “mai ve des dels extrems”.

La marxa de Roldán es produeix després que el president de Cs, Albert Rivera, hagi establert un veto a pactar amb el PSOE i hagi optat pel PP com a soci en diversos pactes a comunitats autònomes i municipis, que en molts casos inclouen Vox.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia