Política

Vox fa públic l’acord amb el PP que li atorgava regidories

Anuncia que passa a l’oposició allà on s’hagi incomplert

La formació ultradretana deixa a l’aire els possibles acords per als governs autonòmics de Madrid i Múrcia

Vox ha anunciat aquest dimarts que trenca els acords municipals amb el PP i Cs i passa a l’oposició a aquells ajuntaments on s’ha “incomplert” l’acord signat entre la formació de Santiago Abascal i la de Pablo Casado, com per exemple Madrid. Ho ha anunciat el portaveu parlamentari de la formació, Iván Espinosa de los Monteros, en una roda de premsa on ha fet públic el document signat amb el PP per a la confecció de governs “de coalició” que atorgava a la seva formació regidories “de govern” i no de districte, com havia dit el PP. Un suposat “incompliment” que segons Vox deixa a l’aire també la possibilitat que no es pugui tancar l’acord per a la investidura dels presidents de la Comunitat de Madrid i Múrcia.

El document que ha distribuït Vox és l’acord signat pel secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el secretari d’Organització de Vox, Javier Ortega Smith. Estableix que Vox donarà suport a la investidura d’alcaldes per a la “conformació de governs de coalició” allà on “l’aliança PP-Cs-Vox pugui impedir in govern d’esquerres”.

El mateix document estableix que un cop constituïts aquests governs “de coalició” i en un termini màxim de 20 dies naturals des de la data de la investidura “es nomenarà a les persones indicades per Vox a cada ajuntament a diferents regidories de govern i responsabilitats directives en ens municipals” en “proporció” als resultats obtinguts.

Espinosa de los Monteros ha afirmat que en localitats com Madrid s’ha produït “un incompliment” i per això “l’executiva de Vox ha decidit renunciar a ocupar cap càrrec de responsabilitat a tots els llocs on s’hagi incomplert aquest compromís” i integrar-se a l’oposició.

“Vox dóna per trencat l’acord a totes les localitats on s’ha incomplert l’acord i passa a l’oposició” on “fiscalitzarà els governs on ara estan en minoria el PP i Cs”, ha sentenciat Espinosa de los Monteros, que ha afirmat que PP i Cs “no són de fiar” i no han donat compliment als seus acords.

Ara queden en entredit els acords per a la formació de governs autonòmics de Madrid i Múrcia, on la dreta basa les seves aspiracions de governar en la suma dels vots de Vox. En tot cas, Espinosa de los Monteros ha afirmat que caldrà veure en la negociació dels pròxims dies si el PP compleix o no els acords.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia