Política

Casado vol reactivar l’euroordre per detenir Puigdemont si va a Estrasburg

El president del PP, Pablo Casado, va instar ahir el govern espanyol a reactivar l’euroordre de detenció, en aquest cas a França, perquè Carles Puigdemont sigui “detingut i immediatament extradit” si va a Estrasburg al ple de constitució del Parlament Europeu del 2 de juliol. El líder popular, que va participar en una reunió extraordinària del PP europeu a Brussel·les, va reiterar l’argument que és “un delinqüent que s’ha fugat i està reclamat pel màxim òrgan judicial a Espanya” i va insistir a destacar que “Estrasburg és França” i que en aquest país “no operaria el que ha passat ni a Bèlgica ni a Alemanya”, amb referència a les euroordres emeses per la justícia espanyola, concretament pel jutge Pablo Llarena, contra Puigdemont, que en el primer cas es va acabar retirant i en el segon va ser denegada pel tribunal alemany de Slesvig-Holstein pel delicte de rebel·lió i autoritzada només pel delicte de malversació de fons públics.

Casado va reclamar al govern que prengui “totes les mesures” en escoltar les declaracions de Puigdemont dient que assistirà a l’assemblea constitutiva de l’eurocambra. “Si manté aquesta amenaça”, va etzibar, s’ha d’extradir perquè pugui “seure juntament amb els seus companys de govern davant del Tribunal Suprem”. Aquest tribunal és el que ha confirmat que queden vacants els escons de l’expresident; de l’exconseller Toni Comí, que també està a l’exili, i el de l’exvicepresident Oriol Junqueras, en presó preventiva després de no donar-li permís per anar a jurar la Constitució –sí que li ho van deixar fer en constituir-se el Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona