Política

Iceta creu que JxCat complirà l’acord a la Diputació de Barcelona i veuria “una mica fort” revertir tots els pactes

El primer secretari del PSC confirma que proposarà avui al seu partit que Núria Marín presideixi l’òrgan

“Tenim un acord signat i confiem que es complirà”, afirma

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, creu que es complirà l’acord signat amb JxCat a la Diputació de Barcelona tot i les crítiques d’ERC. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, Iceta ha avisat que seria “una mica fort” i “poc respectuós” revertir tots els pactes municipals entre els independentistes i el PSC i ha recordat que els socialistes en tenen tant amb JxCat com amb ERC. D’aquesta manera ha reaccionat a la petició del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha instat ERC a fer una proposta per revertir tots els pactes municipals amb els partits del 155. Iceta ha confirmat que avui dilluns proposarà a la reunió de la permanent del PSC que l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, sigui la presidenta de la Diputació de Barcelona.

“Tenim un acord signat i confiem que es complirà”, ha manifestat Iceta malgrat les crítiques creuades entre els dos socis de govern pel pacte de la Diputació de Barcelona. De fet, segons Iceta, és lògic que ERC no presideixi la Diputació de Barcelona tenint en compte que el PSC és el partit més votat a la demarcació de Barcelona i que ERC s’ha quedat amb la presidència de les diputacions de Tarragona i Lleida.

El líder dels socialistes catalans assegura que el PSC no vol dividir partits ni “enfrontar altres partits” i ha defensat que el seu objectiu era preservar la presidència de la Diputació de Barcelona en ser el partit més votat. Iceta ha admès que hagués estat millor un acord a tres, però ha afegit que a causa dels “vetos” només un acord a dos garantia la presidència per al PSC.

Preguntat directament si creu que el pacte signat amb el PSC es pot trencar abans de dijous, dia que està previst el ple de constitució de la Diputació de Barcelona, Iceta ha respost que creu que no tot i que no s’atreveix a descartar res en la política catalana perquè seria “temerari”. “Jo crec que es complirà. Els dos partits van valorar els pros i els contres conscients que podia aixecar polèmica”, ha argumentat.

Iceta ha defensat que s’han de respectar les dinàmiques locals i ha considerat que “qualsevol ingerència externa traeix l’esperit d’unes eleccions municipals”. En aquest context, ha assegurat que el PSC no decideix els pactes locals de cada municipi des de Barcelona perquè respecta la “dinàmica d’acords locals”.

Preguntat per la petició del conseller Calvet que ha instat ERC a fer una proposta per revertir tots els pactes locals amb els partits del 155, Iceta ha assenyalat que això implicaria 40 canvis d’alcaldes que han estat elegits i ha afegit que ho troba “una mica fort”. “Seria poc respectuós amb les decisions que s’han pres a nivell local”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia