Política

El PSC, sobre l’oferiment d’ERC a JxCat: “Això és una subhasta? Una mica de seriositat”

Els socialistes aproven proposar Núria Marín com a presidenta de la Diputació

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, s’ha referit a l’oferiment d’ERC a JxCat per presidir la Diputació si trenquen el pacte amb els socialistes i ha demanat als republicans “una mica de seriositat i respecte”. “Però això què és, una subhasta? Això no va així, ofereixen la presidència per fer què?”, ha retret Illa, que ha afegit que el pacte amb JxCat “és un plantejament polític de fons i sòlid”. En aquest sentit, ha volgut insistir en la seva “plena confiança” que JxCat respectarà l’acord. D’altra banda, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l’executiva nacional Illa ha informat que els socialistes han aprovat proposar l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, com a presidenta de la Diputació en la votació que tindrà lloc el dijous per constituir l’òrgan.

Illa ha retret a ERC que “només els agradin els pactes que els beneficien” i ha defensat que tots els acords són “legítims”. “No podem fer un país on només sigui bo i legítim el que em va bé”, ha recriminat, per afegir que si aquesta és “la república que alguns volen” aquest no és “el camí”. En aquest sentit, ha demanat als republicans que “respectin les regles de joc” com assegura que ells han fet amb els acords que tampoc els han agradat, i ha posat l’exemple de Tarragona.

Així, el socialista ha volgut insistir en la “plena confiança” que té en què JxCat respecti el pacte i ha assegurat que el que no volen és “un Santa Coloma de Farners dos”, on es va acabar trencant el pacte entre socialistes i JxCat en favor d’ERC.

En aquest sentit, Illa ha apel·lat als “plantejaments polítics i de fons sòlids” que diu haver acordat amb JxCat, amb un document signat i “seriós” i per això ha condemnat l’oferiment d’ERC perquè JxCat presideixi la Diputació si trenca el pacte. El secretari d’Organització creu que sembla “una subhasta” i un “a veure qui dóna més” i ha demanat “seriositat si es prenen seriosament Catalunya i la província”. “Subhastar el càrrec avui i demà a veure que voldràs”, ha reblat Illa.

D’altra banda, el secretari d’Organització ha aprofitat per presentar l’escola d’estiu de la formació, que comença divendres i que ha explicat que estarà enfocada al municipalisme. Ha avançat que els encarregats de cloure les jornades seran el ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, i el secretari general del partit, Miquel Iceta. També ha explicat que la Festa de la Rosa dels socialistes serà el 22 de setembre a Pineda de Gavà i n’ha presentat el cartell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona