Política

Sánchez trucarà Iglesias per reiniciar la negociació a través de dos equips

“Diferències de fons com Catalunya impedeixen un govern de coalició amb Unides Podem”

“Unides Podem donarà suport al govern d’Espanya en l’aplicació hipotètica, que jo no desitjo, de l’article 155 de la Constitució?”, es pregunta davant la reacció a la futura sentència del Suprem

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s’ha mostrat convençut que les discrepàncies importants “de fons” del PSOE amb Unides Podem en qüestions d’Estat com la crisi de Catalunya portaria a “paralitzar” un Executiu de coalició “per les seves pròpies contradiccions internes”. Sánchez ha anun ciat que trucarà en les pròximes hores el líder de Podem, Pablo Iglesias, amb l’objectiu de reiniciar les negociacions sobre la investidura. Sánchez proposarà a Iglesias la creació de “dos equips que parlin “del que importa als ciutadans” i no de si es forma “un govern de coalició o de coordinació”. Ha insistit que vol una investidura que “no depengui de les forces independentistes” i per això ha tornat a demanar l’abstenció del PP i de Cs. En tot cas, ha tornat a tancar la porta al govern de “coalició” que li demana Iglesias recordant les diferències entre les dues formacions respecte a la situació a Catalunya. Ha recordat que Podem està a favor del dret a l’autodeterminació, que va recórrer contra el 155 i que el govern espanyol haurà d’actuar amb una sola veu després de la sentència del Tribunal Suprem.

“Si aquesta legislatura, davant les portes d’una sentència del Tribunal Suprem en breus mesos, els independentistes tornen a fer alguna cosa com el que van fer fa dos anys Unides Podem donarà suport al govern d’Espanya en l’aplicació hipotètica, que jo no desitjo, de l’article 155 de la Constitució?”, ha plantejat Sánchez com a exemple en una entrevista a TVE.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a TVE on no ha negat que Iglesias li hagi demanat ser vicepresident de l’executiu, però on ha assegurat que “el mètode de negociació de les últimes setmanes no ha estat el convenient”, i “cal parlar primer del que importa als ciutadans, que no és qui portarà la sanitat o ser ministre de treball”.

“El mètode no ha funcionat, estem encallats, hem parlat de moltes vegades a la vegada”, ha dit. Per aquest motiu ha anunciat que trucarà Iglesias per crear dos equips de treball que redrecin les negociacions. “Espanya necessita un govern i el govern que necessitem és un govern progressista que no depengui d’independentistes perquè amb la seva abstenció ho facilitin”.

No ha tancat la porta a l’entrada d’experts independents de l’òrbita de Podem, però sí a un govern de coalició com el que demana Iglesias. El motiu, ha dit, són les “discrepàncies de fons” respecte a la situació a Catalunya. Ha recordat que Podem va recórrer contra l’aplicació del 155 a Catalunya, que està a favor del dret a decidir i que considera que els líders independentistes que estan a la presó són “presos polítics”.

“Si davant la sentència els independentistes catalans tornen a fer quelcom com el que van fer fa dos anys”, ha dit, el govern ha de respondre amb “cohesió interna”. “Un govern ha d’afrontar qüestions molt importants que tenen a veure amb la convivència i la reivindicació de l’estat social i de dret, i en aquesta qüestió nosaltres tenim discrepàncies de fons”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona