Política

Reobren dues causes per les càrregues policials de l’1-O en dues escoles de Barcelona

El jutjat es remet a l’Audiència, que va advertir que no es podien tancar investigacions perquè calia una instrucció global

El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha decidit reobrir dues causes per les càrregues policials de l’1-O en dos centres educatius de la ciutat: l’Escola Mas Casanovas i l’Escola Infant Jesús. El jutge resol diversos recursos presentats per les acusacions, entre elles l’Ajuntament de Barcelona. Es remet a l’argument que ja va esgrimir l’Audiència Nacional per reobrir altres causes similars, en el sentit que “la investigació no pot ser parcial, limitada a cada centre, sinó global”. Serà l’anàlisi de les ordres donades pels responsables de l’operatiu conjunt i l’execució de les mateixes, continua, les que permetran posar en evidència si els fets són delictius o no. En el cas de l’escola Infant Jesús, a més, es tracta d’un centre de titularitat privada.

D’altra banda, l’Ajuntament també demana que el jutge citi com a investigats dos inspectors més de la Policia Nacional que van actuar a l’Escola Mediterrània, com a responsables d’un grup operatiu que, segons l’acusació, va cometre accions “totalment gratuïtes, desproporcionades i injustificades”, deixant 30 persones ferides.

En total ja hi ha 17 obertes de les 27 escoles on es van produir càrregues policials l’1-O, amb més de 40 agents de la Policia Nacional investigats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia