Política

JxCat confia en parlar amb Sánchez sobre la investidura

La diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs veuria un govern de coalició com una “finestra d’oportunitat”

Admet que el pacte a la Diputació de Barcelona ha estat un “procés dolorós”

La diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs ha afirmat que ningú del PSOE s’ha posat en contacte amb ells per parlar de la investidura i confia en fer-ho perquè considera que seria “el normal”. En una entrevista a RNE, Borràs ha assenyalat que un govern de coalició entre PSOE i Podem suposaria una “finestra d’oportunitat” i podria representar “una situació de més obertura comparat amb el que ara està plantejant el PSOE. Sobre el pacte a la Diputació de Barcelona amb el PSC, admet que ha estat “un procés dolorós per a moltes persones” i creu que hi ha lògiques municipals que porten a pactes difícils d’entendre des de la distància.

Preguntada per si JxCat està disposat a entrar a negociar la investidura de Pedro Sánchez, Borràs ha respost que la seva formació es va presentar a les eleccions del 28-A amb la voluntat de dialogar amb tothom. “Per suposat que esperem parlar amb Sánchez. Sánchez estava en una taula i es va aixecar, nosaltres seguim a la taula”, ha dit en referència a les converses entre els dos executius que es van trencar arran del desacord sobre la figura d’un relator.

Segons Borràs, no han tingut cap trucada ni contacte amb el PSOE des de la primera ronda de consultes i creu que seria “normal que es produís”. “Veurem si la normalitat es compleix o estem en una situació excepcional”, ha resumit.

Pel que fa a un govern de coalició, la diputada creu que seria un executiu que obligaria a dialogar i a ser més plurals i ha recordat que la formació liderada per Pablo Iglesias s’ha manifestat a favor de l’autodeterminació i en contra dels presos polítics.

D’altra banda, ha mostrat la seva preocupació pel fet que el president del govern espanyol en funcions parli “alegrament” sobre l’aplicació del 155 i ha defensat que la suspensió de l’autogovern va ser un “exercici de major excepcionalitat amb conseqüències nefastes i que ha portat a una onada de repressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia