Política

Alcanar exigeix al govern espanyol transparència en la investigació dels atemptats del 17-A

L’alcalde de la població on els terroristes preparaven l’atemptat qualifica d’“escàndol” les revelacions sobre la investigació del CNI a la cèl·lula gihadista

El delegat del govern a les Terres de l’Ebre considera “sorprenent” que fiscalia no vegi com un acte terrorista l’explosió del xalet d’Alcanar Platja

L’Ajuntament d’Alcanar ha reclamat al govern espanyol “la màxima transparència” i una “investigació en profunditat” sobre els atemptats del passat 17-A i l’explosió prèvia d’un xalet a Alcanar-Platja el mateix dia.

L’alcalde canareu, Joan Roig, ha qualificat d’“escàndol” les revelacions periodístiques efectuades pel diari digital Público, segons les quals el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) espanyol havia fet un seguiment i escoltava les converses dels terroristes fins a cinc dies abans de l’atac o que el cervell de la trama, l’imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, era confident dels serveis secrets espanyols.

“Reclamem al govern de l’Estat que faciliti la informació sobre aquests atemptats i que aclareixi si és que feia un seguiment dels terroristes que preparaven l’atemptat en un xalet d’Alcanar-Platja. L’Ajuntament i la policia local d’Alcanar no en sabíem absolutament res”, ha assegurat en un comunicat.

El batlle considera que el silenci per part del govern espanyol és una falta de respecte a la ciutadania i reclama la creació d’una comissió d’investigació.

A la indignació generada per les notícies sobre les relacions de l’espionatge espanyol i els terroristes se suma ara la revelació que Fiscalia no reconegui les explosions d’Alcanar-Platja com un atemptat terrorista, segons ha publicat aquest dimecres el Diari de Tarragona. “És una decisió errònia que deixa els veïns i les veïnes desprotegits a l’hora de rebre indemnitzacions”, ha lamentat Roig.

El delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, s’ha afegit a les reaccions de perplexitat sobre les notícies aparegudes sobre les relacions entre els autors de l’atemptat i el CNI. “Com a mínim, necessitem una explicació: per aquelles persones que van perdre fills o persones estimades o que tenim avui de baixa, com un Mossos d’Esquadra que no pot treballar. Volem saber què va passar”, ha reclamat. Pallarès ha exigit també la creació d’una comissió d’investigació.

El delegat considera “sorprenent” desvincular l’explosió del xalet d’Alcanar Platja d’un acte terrorista quan, recorda, està demostrat que preparaven allí els explosius per perpetrar els atemptats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona