Política

Asens: “Catalunya es mereix un govern d’Espanya que pregunti i l’escolti, no una paret”

El portaveu d’En Comú Podem repta Sánchez a “convèncer” els independentistes que “és possible una Espanya nova que deixi enrere l’Espanya vella”

Sánchez replica a Asens que “no hi ha presos polítics a Espanya”

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha retret al candidat a la investidura, Pedro Sánchez (PSOE), “l’absència freudiana de Catalunya” al seu discurs d’aquest dilluns al matí.

En la seva intervenció al debat d’investidura, Asens ha recuperat l’ombra d’una proposta de referèndum per als catalans en demanar un executiu de coalició entre el PSOE i Podem perquè “Catalunya es mereix un govern d’Espanya que pregunti i l’escolti, no una paret, no un govern que amenaci, un govern que castigui menys i convenci més”. “Tenim una oportunitat, no la perdem”, ha sentenciat.

De la mateixa manera, en la seva intervenció –inclosa dins el torn del grup d’Unides Podem-, Asens ha reptat Sánchez a “convèncer” els independentistes que “hi ha una altra Espanya possible, una Espanya nova, que deixi enrere la vella Espanya corcada per la venjança”.

“Podrà tornar la política al Congrés i sortir de les presons i els jutjats? Hi ha alternativa, però passa pel diàleg”, ha sentenciat.

En la seva rèplica a Asens, el líder del PSOE i candidat ha recordat al diputat d’En Comú Podem el “desacord profund” amb Podem en qüestions com Catalunya i ha subratllat que “no hi ha presos polítics a Espanya”.

En aquest marc, ha expressat el temor que li genera la diferència de visió de les dues formacions sobre Catalunya. “No nego que volen resoldre el problema a Catalunya però tenim diferents formes d’abordar aquest debat”, ha constatat. “Vostès consideren que Catalunya té una sola veu i jo considero que n’hi ha moltes i que hi ha molta gent que no vol seguir la deriva independentista”, ha defensat. “El govern d’Espanya ha de respondre a l’interès general”, ha reblat.

Segons Sánchez, “aquesta no és una crisi entre Catalunya i l’Estat, el d’un poble oprimit. No hi ha presos polítics sinó il·legalitats que estan essent jutjades al Tribunal Suprem”.

On sí que ha admès que les dues formacions coincideixen és en el criteri que s’ha polititzat la justícia i cal “una solució política”.

En aquest punt, Sánchez ha reclamat als comuns que instin Torra a parlar amb la part no independentista de Catalunya. “No oblidi que també hi ha molts catalans no nacionalistes que els agradaria veure a Ada Colau parlant de manera ferma de l’Estat democràtic i social”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia