Política

DÍDAC MANRESA

ALCALDE DE BREDA

“Ara som més a treballar”

INVERSIONS Explica que en aquest mandat intentaran disposar de més capacitat econòmica per dur a terme les inversions estratègiques que el poble de Breda necessita

Alcalde des del 2015
Dídac Manresa és alcalde de Breda des del 2015 . Té 32 anys, és diplomat en magisteri d’educació primària i cursa el grau de dret. És regidor des del 2011 i quatre anys més tard va obtenir la majoria absoluta.

Assegura que aquest és un mandat amb polítiques expansives i que intentaran disposar de més capacitat econòmica per dur a terme inversions estratègiques que el poble necessita.

Com valora els darrers resultats electorals?
Els resultats confirmen o avalen el canvi que vam iniciar el 2015. Aleshores havíem tret majoria absoluta amb sis regidors i aquesta vegada som vuit dels onze regidors. És un premi a la feina feta al llarg dels darrers quatre anys i un aval a la nostra manera de plantejar les coses. Ara som més gent a treballar. Tenim l’experiència dels sis regidors que ja formàvem part de l’equip de govern passat i a més a més incorporem dues noies noves que aporten el plus de la saba nova.
Serà, doncs, un mandat de continuïtat?
Serà un mandat amb polítiques expansives. Intentarem disposar de més capacitat econòmica per dur a terme les inversions estratègiques que el poble necessita.
I aquestes inversions, quines són?
Des de la redacció del pla d’ordenació urbanística municipal, que ja vam iniciar els darrers quatre anys, fins a invertir en matèria de patrimoni o rejovenir una mica els equipaments.
Quan parla de patrimoni, es refereix al monestir de Sant Salvador?
El poble necessita inversions importants en matèria de patrimoni, en el monestir de Sant Salvador, que ja n’hi vam fer els darrers quatre anys i ara hem de fer el salt de qualitat duent a terme una altra fase de rehabilitació dins l’església de Sant Salvador i invertint en els edificis del claustre, però també en una millora general de tot el nucli històric del municipi.
Invertir en les zones esportives també serà necessari?
Tenim els equipaments una mica deixats i estan envellits i toca rejovenir-los. Es tracta de redactar un pla director de la zona esportiva i dotar-lo de sentit i d’eficiència. No crear equipaments pel sol fet de fer-los, sinó que tinguin un sentit i cabuda en el municipi, i, evidentment, millorar les instal·lacions del camp de futbol. Evidentment, també farem polítiques expansives en matèria de benestar social.
Com ara quines?
Continuar ampliant els serveis del centre de dia. Cada any hem anat incrementant el servei d’oferta de les àrees de benestar social en el sentit d’ampliar l’horari d’assistència social i de l’educadora social i ampliar la cartera de serveis, i ara ho seguirem fent de manera progressiva. És un eix que no es veu massa, però l’atenció a les persones és una de les prioritats d’aquest mandat. També volem fer una nova comissaria, perquè hem passat de sis a vuit agents i el local actual ha quedat petit, i estem parlant amb Interior perquè la guàrdia municipal passi a policia local. També continuarem fent polítiques sostenibles dotant de tecnologies d’estalvi energètic tots els equipaments del municipi, introduint punts de recàrrega per a cotxes elèctrics, estudiant la implantació de plaques solars fotovoltaiques i millorant la recollida porta a porta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia