Política

L’execució pressupostària real de l’Estat a Catalunya és del 66%

Un informe del departament d’Economia indica que a la Comunitat de Madrid el grau d’execució va superar la previsió inicial i es va situar en el 113,9% entre 2015 i 2018

Un informe del departament d’Economia de la Generalitat sosté que de les inversions incloses en els pressupostos de l’Estat entre 2015 i 2018 només es va arribar a executar un 65,9% en el cas de Catalunya. En valors absoluts això suposa que dels 6.708 milions d’euros previstos en aquests anys, se n’han deixat d’executar 2.214 milions.

Les dades de l’informe indiquen que en el conjunt de territoris les inversions executades van ser un 75,3% del previst, mentre que en el cas de la Comunitat de Madrid el grau d’execució va ser del 113,9%, percentatge que suposa que l’execució va ser superior a les inversions inicialment previstes.

El treball s’ha elaborat a partir de dades de la Intervenció General de l’Estat recopilats pel departament d’Economia de la Generalitat.

On les diferències són més acusades entre Madrid i Catalunya durant aquest període és en la inversió realitzada pels ministeris i els organismes autònoms en relació amb les empreses públiques.

L’informe, avançat aquest dimarts per La Vanguardia, posa de manifest que el 2018 Andalusia anava a ser la comunitat amb més volum d’inversió, amb el 14,6% del total regionalitzable, seguida de Catalunya, amb un 13,3%, i de Madrid, amb un 12,2%.

En canvi, una vegada executades les inversions, Madrid va aconseguir aglutinar el 15,6% del total, Andalusia va ocupar el segon lloc, amb un 15,2%, i Catalunya va passar al quart lloc, amb un 10,4%.

L’informe conclou que el pes de les inversions de l’Estat a Catalunya “es manté sempre per sota del pes de PIB català (19%) i també, en la gran majoria dels anys, per sota del pes poblacional (16%), oscil·lant entre el 10%-16%”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia