Política

Paluzie anima Simó i Huguet a assistir a la manifestació de la Diada: “No hem exclòs ningú”

La presidenta de l’assemblea demana “no generalitzar” el comentari dels exconsellers i els emplaça a “entomar la crítica”

L’ANC i Òmnium reclamen “escenificar” la unitat dels partits independentistes de cara a la sentència de l’1-O

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha convidat els exconsellers de la Generalitat Josep Huguet i Anna Simó, ambdós d’ERC, a participar de la manifestació independentista de la Diada de l’11 de setembre. En una roda de premsa amb el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, aquest dimecres, Paluzie ha assegurat que la decisió de treure la capçalera política de la mobilització ha sorgit de les territorials de l’ANC. “No hem exclòs ningú”, ha dit. Així mateix, Paluzie ha demanat “no generalitzar” els comentaris a Twitter de “dues persones que no estan en òrgans de direcció”, tot i que s’ha obert a parlar amb Huguet per explicar-li la situació.

Sobre els retrets dels republicans a les protestes impulsades per l’ANC contra el partit, Paluzie ha recordat que “no només” s’han fet actes assenyalant ERC i ha destacat la concentració contra el pacte JxCat-PSC a la Diputació de Barcelona o en consells comarcals com el de la Selva. “S’ha de saber entomar la crítica”, ha afegit Paluzie.

“Escenificar” la unitat

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han reclamat als partits independentistes que “escenifiquin” la seva unitat de cara a la sentència del judici al referèndum de l’1 d’octubre de 2017, que es preveu per la tardor. Mauri ha proposat que, si la sentència no és absolutòria, sigui “la societat civil” la que lideri la resposta a la sentència “sempre amb els instrument de lluita no violenta” i ha demanat a les formacions polítiques que “treballin per aquest consens imprescindible”. Paluzie ha situat la manifestació de l’11 de setembre com a “la primera fita” d’aquest cicle de mobilitzacions.

La líder de l’ANC ha ubicat la concentració de la Diada “en aquest camí de mobilització” i ha destacat que “és important que aquest 11 de setembre sigui un èxit com ho és sempre”. Sobre la situació d’aparent desunió entre forces independentistes, ha assenyalat la repressió com a element que “busca” la desmobilització i la divisió. “Som conscients que la repressió política influeix en la divisió”, ha afirmat, però ha advertit que “no ho aconseguirà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona