Política

Mauri demana explanar “l’horitzó nacional” abans de la sentència

El vicepresident d’Òmnium preveu la necessitat de recórrer a la desobediència civil

Cunillera situa el debat sobre l’indult després del pronunciament del Suprem

L’endemà que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, no tanqués la porta a unes eleccions com a resposta a la sentència, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va instar ahir l’independentisme a treballar per buscar la unitat a l’hora de reaccionar a una més que probable condemna del Tribunal Suprem contra els presos polítics i poder culminar el procés d’autodeterminació. Mauri no entendria que no hi hagués “una estratègia de consens” i es va mostrar convençut que abans que l’alt tribunal no es pronunciï, l’independentisme aconseguirà “explicar a la ciutadania en quin punt ens trobem i quin és l’horitzó nacional que ens cal”. Segons el vicepresident d’Òmnium, caldrà recórrer de nou a instruments de lluita no violenta i, si cal, a la desobediència civil per defensar els drets fonamentals.

“La resposta ha d’estar a l’altura de qualsevol atac sense precedents que es pugui produir, però la resposta no depèn d’Òmnium, sinó de molts actors”, va recordar. Mauri feia aquestes declaracions en el marc d’una visita a Tarragona de l’autobús amb què l’entitat recorre aquest estiu la costa en el marc de l’eloqüent campanya Ho tornarem a fer.

D’altra banda, la recollida de signatures per la “llibertat per als presos catalans”, impulsada per Òmnium, ja arriba a les 28.000 adhesions. L’entitat les farà arribar tant al govern espanyol com a les principals institucions europees.

“Administrar passions”

Qui també intervenia ahir en el debat sobre la postsentència era la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que espera que “tothom sàpiga administrar les seves passions” quan es conegui el veredicte. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Cunillera va assegurar que desitja que la sentència sigui “justa i equilibrada” i que aquells que tenen responsabilitat política tinguin la capacitat de transmetre als ciutadans que calen “avenços en la convivència”.

La delegada del govern socialista considera que es va equivocar quan fa un any va explicar que era partidària de l’indult, si els presos el demanessin, i va assenyalar que el debat s’haurà de posar damunt la taula quan hi hagi sentència.

LES FRASES

La resposta ha d’estar a l’altura de qualsevol atac sense precedents que es pugui produir, però no depèn d’Òmnium, sinó de molts actors
[Caldrà explicar a la ciutadania] en quin punt ens trobem i quin és l’horitzó nacional que ens cal
Marcel Mauri
Vicepresident d’Òmnium Cultural
Espero que tothom sàpiga administrar les seves passions
Teresa Cunillera
Delegada del govern espanyol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia