Política

Borràs nega que el president Torra s’hagi “desmarcat” de Junqueras

La portaveu de JxCat al Congrés sobre un possible govern de concentració: “Ja hi hauria d’haver estat”

Afirma que si hi hagués unitat no s’hauria produït el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha afirmat que el president Quim Torra no s’ha “desmarcat d’Oriol Junqueras” i atribueix aquesta visió “a una interpretació dels mitjans de comunicació”. Borràs creu que ja s’hauria d’haver intentat un govern de concentració després de les eleccions del 21-D. En una entrevista a Catalunya Ràdio, i preguntada pel govern de concentració proposat pel vicepresident Aragonès, Borràs ha assenyalat que ja es va tard i que “naturalment” en les darreres eleccions al Parlament ja s’hauria hagut de pensar en un govern de concentració. “Si ara ho veiem davant les sentències, doncs bé, intentem convertir una situació d’injustícia com una oportunitat per fer-nos més forts”, ha apuntat.

D’altra banda, i en la mateixa línia que el president, Quim Torra, va apuntar dimarts des de Prada de Conflent, ha fet una crida a la unitat independentista i ha defensat que, si n’hi hagués hagut, no s’hauria produït el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

Després que Torra fes en la cloenda de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) una crida a la confrontació, Borràs ha dit que l’Estat ja s’està confrontant amb el Govern i que el que proposa el president és “mantenir aquest embat democràtic de manera cívica i pacífica, perquè la confrontació ja hi és”. També ha negat que Torra s’estigui desmarcant del president d’ERC, Oriol Junqueras, que opina que la solució “només pot passar pel diàleg”. “El president QuimTorra no s’ha desmarcat d’Oriol Junqueras. En tot cas és una interpretació que han fet els mitjans”.

Sobre la convocatòria d’eleccions, Borràs ha considerat que qualsevol convocatòria de comicis “separa”, perquè es confronten programes i ha qüestionat que s’hagin d’entendre amb ERC “millor” després d’unes eleccions. “No es tracta d’anar a una altra confrontació electoral, alterant majories i fent-nos perdre, potser, el que tenim ara”, ha asseverat. Amb tot, ha assenyalat que “hi ha moltes maneres d’actuar junts” i ha rebutjat tractar-se d’adversaris entre els independentistes.

De fet, aquesta unitat és clau, per Borràs, perquè no s’imposi “la lògica de partits de la pitjor de les maneres”, com considera que s’ha pogut fer amb el pacte de la Diputació de Barcelona, en una aliança entre PSC i JxCat. “No va dependre de mi”, s’ha distanciat la portaveu al Congrés.

De nou, Borràs s’ha reafirmat en el ’no’ a Pedro Sánchez de cara a una segona investidura, ja que considera que ara “no només hi ha 155 raons pel no, sinó que en aquest mes i mig se n’ha pogut afegir alguna més”. Borràs ha criticat el paper del president del govern espanyol en funcions per haver descartat la proposta d’Unides Podem. “Rebutjarà el que no sigui votar-lo a ell perquè sí”, ha criticat.

En ple procés d’endreça de l’espai postconvergent, Borràs ha esquivat respondre quin paper jugarà a JxCat. De fet, ha assegurat que el que ella voldria fer és ser consellera de cultura, com era, i ha explicat que ara és a Madrid perquè li ho va demanar l’expresident Carles Puigdemont i també Jordi Sánchez. “En aquest moment soc aquí, mirant de ser tan útil com sigui possible”, ha dit.

També ha reivindicat el paper de Puigdemont, que “treballa incansablement des de l’exili pel reconeixement internacional” del moviment independentista. “Té tots els papers, perquè és la persona que encapçala tot el que va representar el post 1-O, des de l’exili”, ha resolt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona