Política

Nogueras (JxCat) rebutja unes eleccions perquè comportarien “confrontació” amb ERC

La portaveu adjunta al Congrés reclama una “estratègia conjunta”

Afirma que sempre hi ha hagut “unitat” amb els republicans

La portaveu adjunta de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, creu que unes noves eleccions “per a res” poden ser la resposta a la sentència, ja que creu que comportarien “confrontació” amb ERC, que “no ajudaria”. Per tot plegat, ha fet una crida a treballar per l’estratègia conjunta, en la mateixa línia que ERC va fer dijous. En una entrevista a RNE, ha qüestionat als republicans que s’han mostrat partidaris d’anar a les urnes “què farien després de guanyar unes eleccions que no puguin fer ara amb el govern de coalició i majoria al Parlament”. Nogueras ha assegurat que a Catalunya hi ha “unitat social” i que el problema “és a Espanya”, on encara no hi ha govern.

Nogueras ha garantit que JxCat i ERC “sempre” han anat de la mà i considera que és enganyar dir el contrari. A més, ha afirmat que estan “satisfets” amb els socis de Govern i que estarien disposats a repetir aquesta fórmula en el futur.

La portaveu adjunta de JxCat al Congrés ha insistit que el seu grup no pensa donar de manera gratuïta el seus vots a Sánchez en la segona investidura, i creu que ERC tampoc ho hauria de fer. “Hauria de votar que no, donar els nostres vots a canvi de res no és responsable”, ha opinat Nogueras, que deixa a la mà dels republicans la seva decisió. JxCat reclama “parlar i negociar” amb l’Estat i creu que és “un repte que el govern espanyol ha d’afrontar”.

Nogueras ha criticat el PSOE per la diferència de postures quan no estaven al govern i ara. En aquest sentit, ha retret a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que reclamés fa uns mesos al govern de Rajoy “un diàleg honest” i “donar respostes” a Catalunya, i que ara sigui qui va “suspendre els diputats electes”. “Fa temps que no temem ni a Rajoy ni a Sánchez, i al final molts dels polítics de l’escenari actual s’asseuran al banquet dels acusats”, ha reblat la portaveu, que també ha posat de relleu les “contradiccions” de l’executiu espanyol també en la gestió de l’Open Arms.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia