Política

Marlaska creu que la seguretat a Barcelona millorarà aviat i critica el PP

El ministre d’Interior en funcions rebat que hi ha la col·laboració i cooperació entre els cossos policials

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha carregat aquest divendres contra el PP per demanar l’enviament de més policies i guàrdies civils a Barcelona i, després d’elogiar la col·laboració de Mossos i Policia Nacional i els plans de la Guàrdia Urbana, ha augurat que “aviat es podran veure els resultats”. Entrevistat a la Cadena Ser, Marlaska ha assenyalat que la situació a Barcelona, com en altres parts d’Espanya, preocupa des de fa temps els responsables de la seguretat i ha criticat als populars: buscar solucions simples als problemes és el més senzill, però els polítics estan per tallar-los “de forma seriosa” i amb solucions “de futur”, ha dit.

Després de recordar que durant els governs del PP Policia i Guàrdia Civil van perdre 12.000 efectius, ha considerat que la petició dels populars és mostra d’”ignorància”.A Barcelona, ha explicat, ja hi ha policies nacionals en funcions de policia judicial, que col·laboren amb els Mossos; són aquests els que exerceixen les competències en matèria de seguretat pública i també té competències concretes la Guàrdia Urbana. En aquest context ha elogiat el regidor de Seguretat de la ciutat comtal, el socialista Albert Batlle, excap dels Mossos d’Esquadra i “una de les persones que més sap de seguretat no només a Catalunya, sinó a Espanya”, i ha assegurat que “té una planificació però que correcta i aviat es podran veure els resultats”.

Marlaska ha restat importància a les declaracions del conseller d’Interior, Miquel Buch, dient que el “top manta” genera inseguretat perquè “distreu” als ciutadans i facilita els furts, delictes que, ha recordat el ministre, són sempre més fàcils de cometre en aglomeracions.

“Jo quan vaig per Gran Via 32 si hi ha una afluència important la cartera me la passo de la butxaca del darrere a la del davant”, ha apuntat posant com a exemple el lloc en què es troba la Cadena Ser, en una de les avingudes més transitades de Madrid. Ha rebutjat reformes en calent, ha estimat que els robatoris amb violència i intimidació estan “perfectament regulats” en el Codi penal amb penes importants i ha assegurat que la regla general en detenir a algú per aquest delicte és decretar la presó preventiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona