Política

Montero busca fórmules per pagar a les comunitats

La ministra d’Hisenda en funcions reconeix que es va sol·licitar l’informe escrit a l’Advocacia fa una setmana

La ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimecres que el govern espanyol “busca fórmules” per pagar les entregues a compte a les comunitats i “sortejar” l’informe de l’Advocacia de l’Estat, segons el qual l’executiu no pot transferir diners a les autonomies. En una entrevista a Onda Cero, Montero ha reconegut que l’informe escrit es va sol·licitar la setmana passada i va arribar ahir dimarts al ministeri d’Hisenda, però ha deixat clar que l’Advocacia de l’Estat manté des de l’any 2016 el criteri de que “un govern en funcions no pot prendre decisions que condicionin l’actuació d’un nou executiu”.

Respecte a les crítiques de l’oposició que han retret al govern que s’acollís a un informe que no existia fins ahir, Montero ha dit que els informes jurídics “poden ser verbals o escrits” i ha reiterat que “no hi ha d’haver cap canvi” en el criteri de l’Advocacia”, que és “el mateix que tenia quan governava el PP”. Montero ha explicat que va demanar a l’Advocacia de l’Estat que ho posés per escrit i així ho ha fet. “No deixo de seguir buscant solucions que permetin atendre les necessitats de les comunitats autònomes per la prolongació de la situació de no tenir ni pressupostos i un executiu en funcions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia