Política

El PD confirma a Matarella que vol governar amb l’M5S

Nicola Zingaretti explica que han acceptat el primer ministre proposat pels ‘grillini’

El secretari general demòcrata assegura que volen construir un govern “durador”

El Partit Demòcrata (PD) italià (centreesquerra) vha transmès al president de la República italiana, Sergio Mattarella, la disponibilitat de governar el país en coalició amb l’antisistema Moviment Cinc Estrelles (M5S), en un executiu dirigit per Giuseppe Conte.

El secretari nacional del PD, Nicola Zingaretti, ho ha dit aquest dimecres en una compareixença davant els mitjans després de reunir-se amb Mattarella, que està realitzant la segona ronda de consultes amb els partits. Zingaretti ha explicat que el PD i l’M5S han pogut dissenyar en els últims dies un programa polític basat en posicions comunes “per oferir” al cap de l’Estat.

“Hem explicat al president que hem acceptat la proposta del M5S d’indicar el nou primer ministre. El seu nom ha estat indicat pel M5S en aquests dies”, ha dit Zingaretti, sense esmentar a Giuseppe Conte, actual primer ministre en funcions.

L’M5S havia amenaçat amb suspendre les converses si el PD no aixecava el seu veto a Conte, encara que finalment la formació socialdemòcrata va acceptar el dimarts el seu nom.

Zingaretti ha reiterat la voluntat del seu partit de construir un govern “durador” que doni respostes als problemes econòmics i socials dels italians.

“Estem disposats a impulsar l’inici d’una nova etapa política, econòmica i social per a Itàlia, amb un govern que reconegui que hi ha dificultats econòmiques i que sigui conscient que es poden superar”, ha argumentat.

El líder del PD ha avançat que les dues formacions han trobat punts comuns en assumptes com potenciar un creixement econòmic basat en la legalitat i la protecció del medi ambient, i l’aprovació de polítiques econòmiques que fomentin la igualtat social, territorial, generacional i d’homes i dones.

“Creiem que val la pena intentar aquesta experiència (...) Volem posar fi a l’etapa de l’odi, rancor i por”, ha conclós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia