Política

La Crida veu bé la mobilització “permanent”

La formació acorda amb Torra una resposta a la sentència

L’espai vol donar cabuda a diferents ideologies

La Crida, espai polític al qual també pertany el president Quim Torra, aposta per una “mobilització permanent” liderada per la ciutadania i descarta la convocatòria d’eleccions com a resposta a la sentència per l’1-O. Així ho va traslladar el secretari general de la Crida, Antoni Morral, al president Torra durant la reunió d’una hora al Palau de la Generalitat. La trobada forma part de la roda de contactes de Torra amb partits i entitats per consensuar una estratègia conjunta. A hores d’ara només faltaria una última trobada amb Moviment d’Esquerres.

Ahir Morral va apostar per una “resposta ciutadana”, “ben organitzada” i “molt unitària” però, a preguntes dels periodistes i com la resta de partits, no va voler concretar en què ha de consistir la mobilització permanent. Sí que, en canvi, assegurava: “Tenim pressa per complir el mandat de l’1-O, però volem fer les coses bé. Aconseguir l’objectiu i fer les coses bé només és viable a través de la unitat.” Pel secretari general de la Crida, “no hi ha cap altra sentència acceptable que l’absolutòria”.

La Crida també està en fase de reestructuració i com a novetat el pròxim 17 de setembre celebrarà una “sectorial ideològica” amb l’objectiu de ser el primer moviment que en el seu si aglutina partidaris de diferents moviments ideològics. Així, es demanarà als 6.000 associats que es distribueixin en tres espais: l’esquerra, el socialdemòcrata i el liberal.

Un cop finalitzada aquesta primera fase, la Crida té previst fer una assemblea de representants al novembre per acabar de posar els punts en comú i dissenyar el projecte polític. Un projecte que també dependrà del que acabin decidint el PDeCAT i Junts per Catalunya, immersos en segles processos de renovació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia