Política

Un mort i vuit ferits en un atac amb ganivet a Lió

La policia deté l’agressor, un home afganès, i investiga el motiu de l’acte sense descartar cap possibilitat

L’alcalde fa una crida a la “prudència” en un moment de molta indignació i ràbia

Un home va matar ahir un jove de dinou anys i va ferir vuit persones més en un atac amb un ganivet al costat d’una parada d’autobús a Villeurbanne, un suburbi de Lió. La policia va detenir el sospitós i el va posar sota custòdia acusat d’assassinat i intent d’assassinat. Segons algunes fonts de la policia de Lió, l’agressor seria un ciutadà afganès sol·licitant d’asil, de 33 anys, que no estava fitxat per cap cos de seguretat.

Les primeres informacions sobre l’atac sostenien que la policia estava buscant un segon sospitós que aniria armat amb una arma blanca, fet que va causar l’alarma entre els ciutadans de Lió. Poca estona després, la policia assegurava, però, que l’autor de l’atac actuava sol.

La sensibilitat amb els atacs de grups islamistes i els precedents a França i a Lió mateix feien témer que es tractés d’un atemptat “terrorista”. Les autoritats no han descartat cap mòbil, però l’oficina de la fiscalia antiterrorista no es va fer càrrec del cas, tot i que se la va mantenir informada.

L’atac es va produir cap a dos quarts de cinc de la tarda en una parada d’autobús a prop de l’estació de metro, al barri de Cusset-Bonnevay, a Villeurbanne. Segons van explicar els testimonis dels fets, l’agressor, a la parada de l’autobús 57, brandava el ganivet en totes direccions i va aconseguir clavar l’arma a la panxa. Altres ciutadans van resultar ferits de diversa consideració. Els testimonis van relatar, horroritzats, com l’agressor va deixar un rastre de sang al seu voltant. Un d’aquests va explicar que l’atacant va acabar sent immobilitzat per vianants que eren al lloc dels fets i per personal de seguretat de la xarxa de transport just quan mirava d’escapar-se en metro.

Segons van explicar fonts mèdiques ahir a la tarda, de totes les persones ferides en l’atac, tres estaven en una condició crítica i la resta, amb ferides de poca gravetat. Els serveis mèdics també van atendre una vintena de persones amb atacs d’angoixa i altres patologies.

L’alcalde de Lió i exministre de l’Interior francès, Gerard Collomb, va visitar, de seguida, el lloc dels fets, però no va voler aventurar cap hipòtesi sobre els motius de l’atac. Collomb va fer una crida a mantenir la “prudència” sobre la naturalesa de “l’atac amb ganivet” en una declaració molt breu als nombrosos mitjans de comunicació que es van aplegar al lloc dels fets.

L’alcalde té molt present encara l’atac que hi va haver el maig passat a la ciutat en què un paquet bomba va esclatar al davant d’una fleca del centre de Lió i va provocar catorze ferits.

En aquella ocasió, l’atacant va ser un jove algerià radicalitzat que, d’acord amb el que va confessar tres dies després de l’atemptat quan va ser detingut, havia jurat fidelitat a Estat Islàmic. Fins aleshores, la tercera ciutat de França no havia rebut cap atac gihadista, uns atemptats que han costat la vida de 251 persones a França des del 2015.

L’atac perpetrat, suposadament, per un ciutadà afganès, va provocar ràpidament una allau de comentaris racistes i islamòfobs a les xarxes socials de França.

LES XIFRES

33
anys
té l’agressor, un ciutadà afganès que no havia despertat cap sospita entre les forces de seguretat
3
ferits
estaven ahir en una situació molt crítica, segons van informar fonts mèdiques de Lió
14
persones
van resultar ferides en l’atemptat amb paquet bomba que hi va haver el maig passat a Lió


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona