Política

Neix Tsunami Democràtic per donar una resposta “desobedient i no violenta” a la sentència de l’1-O

La iniciativa rep el suport de consellers, Torrent, Costa, Puigdemont, Junqueras, Rovira, Boya i Morral a la xarxa

“Recuperem la iniciativa! Amb la no-violència i la desobediència civil com a eines, avancem-nos a la sentència. Canviem l’estat de les coses”. Així s’ha presentat Tsunami Democràtic, una iniciativa que aplega personalitats de la política i la societat civil per donar una resposta a la sentència de l’1-O. La campanya ha engegat aquest dilluns al matí a les xarxes socials i ha rebut el suport de Quim Torra, Pere Aragonès, Ester Capella, Alfred Bosch (Govern), Roger Torrent (Parlament), Oriol Junqueras, Marta Rovira (ERC), Carles Puigdemont, Josep Costa (JxCat), Toni Morral (JxCat i Crida), Mireia Boya, David Fernández, Mireia Vehí (CUP), i Jordi Cuixart (Òmnium), entre d’altres. La campanya de mobilització vol organitzar una resposta “desobedient i no violenta” a la sentència, sense comptar amb portaveus oficials.

El Manifest

El Tsunami Democràtic ha fet públic a les 10:00 el manifest ‘Primera onada : Una mar de fons’, on avisa que la sentència del Suprem pot “agreujar encara més” la “desorientació i frustració” acumulades per la “repressió” de l’Estat. A partir d’aquí, la iniciativa insta la ciutadania a la mobilització: “Per tornar a generar esperança cal que ens posem en moviment. El compromís d’homes i dones que durant generacions han exercit i guanyat els seus drets en tantes lluites ens encoratja”.

“La lluita pels drets fonamentals no es pot deixar per a més endavant. És ara que ens interpel·la. I estem a punt. Ho farem pacíficament, amb serenor i convenciment. Ho farem democràticament, amb determinació i de manera organitzada. Els nostres ideals defensen les llibertats irrenunciables i persegueixen la justícia social. Ens servim de la lluita no-violenta i de la desobediència civil com a estratègies transformadores. Cap violència, però tota la fermesa”, sosté el manifest.

Així mateix, Tsunami Democràtic afegeix que l’autocrítica, la ironia, la creativitat, la diversitat, la imperfecció i tot allò que potenciï un moviment “col·lectiu i transversal” seran les seves eines. “No defugim la incomoditat que pot resultar de l’exercici dels drets fonamentals i la transformació social. L’assumim i la confrontem. Conservem una convicció: hi érem, hi som i hi serem. No som una nova organització: som una campanya constant, contínua i inesgotable”. “Hi ha resposta. Hi ha estratègia. Comença una nova onada i tu n’ets protagonista”, conclou el text.

El Tsunami Democràtic ja compta amb perfils a les xarxes socials a més de la web tsunamidemocratic.cat. Al primer vídeo promocional, de 30 segons de durada, s’hi pot veure un fogó que bull una cassola plena d’aigua: “Canviem l’estat de les coses”, diu el lema. La regidora de JxCat a Barcelona Elsa Artadi; el diputat Ruben Wagensberg (ERC); o l’exconseller Lluís Puig, també han donat suport a la iniciativa, entre d’altres.

L’anunci d’aquesta plataforma arriba l’endemà que acabés la cimera independentista a Suïssa, amb presència de Quim Torra i Puigdemont, i representants de JxCat, ERC, la CUP, ANC i Òmnium, com ara la pròpia Rovira i Anna Gabriel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona