Política

Neix Tsunami Democràtic per donar una resposta “desobedient i no violenta” a la sentència de l’1-O

La iniciativa rep el suport de consellers, Torrent, Costa, Puigdemont, Junqueras, Rovira, Boya i Morral a la xarxa

“Recuperem la iniciativa! Amb la no-violència i la desobediència civil com a eines, avancem-nos a la sentència. Canviem l’estat de les coses”. Així s’ha presentat Tsunami Democràtic, una iniciativa que aplega personalitats de la política i la societat civil per donar una resposta a la sentència de l’1-O. La campanya ha engegat aquest dilluns al matí a les xarxes socials i ha rebut el suport de Quim Torra, Pere Aragonès, Ester Capella, Alfred Bosch (Govern), Roger Torrent (Parlament), Oriol Junqueras, Marta Rovira (ERC), Carles Puigdemont, Josep Costa (JxCat), Toni Morral (JxCat i Crida), Mireia Boya, David Fernández, Mireia Vehí (CUP), i Jordi Cuixart (Òmnium), entre d’altres. La campanya de mobilització vol organitzar una resposta “desobedient i no violenta” a la sentència, sense comptar amb portaveus oficials.

El Manifest

El Tsunami Democràtic ha fet públic a les 10:00 el manifest ‘Primera onada : Una mar de fons’, on avisa que la sentència del Suprem pot “agreujar encara més” la “desorientació i frustració” acumulades per la “repressió” de l’Estat. A partir d’aquí, la iniciativa insta la ciutadania a la mobilització: “Per tornar a generar esperança cal que ens posem en moviment. El compromís d’homes i dones que durant generacions han exercit i guanyat els seus drets en tantes lluites ens encoratja”.

“La lluita pels drets fonamentals no es pot deixar per a més endavant. És ara que ens interpel·la. I estem a punt. Ho farem pacíficament, amb serenor i convenciment. Ho farem democràticament, amb determinació i de manera organitzada. Els nostres ideals defensen les llibertats irrenunciables i persegueixen la justícia social. Ens servim de la lluita no-violenta i de la desobediència civil com a estratègies transformadores. Cap violència, però tota la fermesa”, sosté el manifest.

Així mateix, Tsunami Democràtic afegeix que l’autocrítica, la ironia, la creativitat, la diversitat, la imperfecció i tot allò que potenciï un moviment “col·lectiu i transversal” seran les seves eines. “No defugim la incomoditat que pot resultar de l’exercici dels drets fonamentals i la transformació social. L’assumim i la confrontem. Conservem una convicció: hi érem, hi som i hi serem. No som una nova organització: som una campanya constant, contínua i inesgotable”. “Hi ha resposta. Hi ha estratègia. Comença una nova onada i tu n’ets protagonista”, conclou el text.

El Tsunami Democràtic ja compta amb perfils a les xarxes socials a més de la web tsunamidemocratic.cat. Al primer vídeo promocional, de 30 segons de durada, s’hi pot veure un fogó que bull una cassola plena d’aigua: “Canviem l’estat de les coses”, diu el lema. La regidora de JxCat a Barcelona Elsa Artadi; el diputat Ruben Wagensberg (ERC); o l’exconseller Lluís Puig, també han donat suport a la iniciativa, entre d’altres.

L’anunci d’aquesta plataforma arriba l’endemà que acabés la cimera independentista a Suïssa, amb presència de Quim Torra i Puigdemont, i representants de JxCat, ERC, la CUP, ANC i Òmnium, com ara la pròpia Rovira i Anna Gabriel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia