Política

Ábalos avança que “segurament” aquesta setmana el PSOE es reunirà amb ERC per la investidura

El secretari d’organització del PSOE insta Unides Podem a no alinear-se amb el “bloqueig” de la dreta

El secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha avançat que “segurament” aquesta setmana representants “d’alta responsabilitat” del PSOE es reuniran amb ERC per tractar la investidura. En roda de premsa des de la seu del partit socialista, Ábalos ha deixat clar que el president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, no participarà d’aquesta trobada. D’altra banda, ha instat Unides Podem a no alinear-se amb el “bloqueig” dels partits de la dreta i ha insistit que el PSOE vol una “tercera via” i que no està per un govern de coalició, com continua demanant el partit de Pablo Iglesias.

Ábalos ha explicat que aquesta setmana es posaran en contacte amb Unides Podem perquè els equips negociadors de les dues parts es puguin reunir i abordar el debat sobre el document que demà dimarts presentarà Pedro Sánchez. En aquesta trobada, el secretari d’organització dels socialistes ha dit que es podran exposar “formules de cooperació sobre com es pot col·laborar i cooperar per posar en marxa el programa en comú que es pugui acordar”. En tot cas, preveu aquesta reunió entre els equips negociadors abans de situar a l’agenda una trobada entre Sánchez i Iglesias.

El dirigent socialista també ha volgut remarcar que el programa de 300 mesures que es farà públic demà “no està tancat” i, per tant, s’ha mostrat obert a continuar parlant sobre el seu contingut.

Preguntat per la insistència de Unides Podem en demanar un govern de coalició, Ábalos ha avisat que el PSOE no vol una repetició del que va sortir malament en la investidura fallida del juliol. “Volem explorar altres vies. A la gent no li interessa com es reparteix el poder sinó què es fa amb el poder. La prioritat és el què i no el qui. Si es troba un acord sobre el què, hi ha formules de tirar-ho endavant”, ha afegit.

I preguntat per les possibles fórmules, no ha volgut concretar i s’ha limitat a dir que hi ha diferents tipus de col·laboració com col·laboració parlamentària o col·laboració institucional. En aquest context, ha avisat a la formació d’Iglesias que els socialistes “no estan en condicions d’assumir qualsevol pressió que posi en qüestió l’estabilitat del país i la coherència i solidesa del govern”.

Ábalos s’ha mostrat molt crític amb l’actitud de “bloqueig” dels partits de la dreta i ha avisat que si al final es va a eleccions serà perquè “els que les han perdut no s’han conformat amb el resultat”.

Pel que fa al calendari, ha afirmat que “el problema no és el temps” perquè és una qüestió de “voluntat política i d’anar assumint la realitat”. La data límit per tornar a intentar la investidura de Sánchez, el 23 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona