Política

HONG KONG

Pequín diu que la protesta vol crear “una entitat independent”

Les protestes massives dels ciutadans de Hong Kong persegueixen “causar la inestabilitat del govern de la regió autònoma i robar-los els drets per convertir-la en una entitat política independent”, segons va dir ahir Yang Guang, el portaveu de l’Oficina per a Afers de Hong Kong, que acusa els manifestants de “treballar contra el govern xinès” en unes protestes que són una “intimidació i un segrest polític”. Malgrat aquesta duresa, Guang també va remarcar que és “el moment de reivindicar un país, dos sistemes”, el model que permet a l’excolònia britànica de tenir llibertats inexistents a la resta de la Xina.

Yang ha renovat el suport del govern xinès a la cap local, Carrie Lam, i a la policia, perquè la situació és “encara complexa” i “les accions violentes no estan totalment sota control”. Lam va matissar ahir les pròpies paraules, després de la filtració d’una conversa enregistrada de Lam en la qual assegurava: “Si tingués elecció, el primer que faria seria dimitir.” Per contra, ahir va afirmar: “No dimitir és la meva pròpia elecció. Mai no he ofert dimitir a Pequín.” En la gravació, Lam també diu que el govern xinès no té previst enviar l’exèrcit a la ciutat. Mentrestant, els estudiants van continuar ahir la vaga. Amb concentracions i cadenes humanes, la jornada va discórrer amb relativa tranquil·litat, tot i que un adolescent va ser ferit per una càrrega policial en un institut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia