Política

Asens acusa Sánchez d’utilitzar una “estratègia de desgast” però creu que no hi haurà noves eleccions

El portaveu d’En Comú Podem pregunta al líder del PSOE si la seva proposta de més de 300 mesures té “data de caducitat”

No anirà a la manifestació de la Diada però sí a l’acte d’Òmnium

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha acusat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, d’utilitzar la “mateixa estratègia de desgast” que va fer el juliol i que va acabar amb fracàs. “Està fent política irresponsable de l’últim minut. En 48 hores va intentar arreglar el que no havia fet en 80 dies i ara sembla que esta passant el mateix”, ha afegit en una entrevista a Rac 1, tot i que ha augurat que no hi haurà nous comicis. Asens s’ha dirigit a Sánchez per preguntar-li si el programa que va presentar ahir dimarts té “data de caducitat” tenint en compte que “la proposta del juliol ha caducat com un iogurt”.

Encara que Sánchez ofereix ara a Unides Podem càrrecs fora de l’executiu en òrgans d’alta direcció, Asens augura que es tornarà a la posició on es van deixar les negociacions al juliol i es tornaran a reprendre des d’aquest punt.

En aquest context, Asens ha tornat a defensar la necessitat d’un govern de coalició. “Algú creu que un govern monocolor estarà disposat a parlar amb Catalunya? Jo crec que si no hi som, no s’escoltarà Catalunya. No és una qüestió d’orgull”, ha dit.

Concretament sobre la proposta de Sánchez per a Catalunya de diàleg però rebutjant un referèndum d’autodeterminació, ha considerat que és un avenç encara que “molt tímid” tenint en compte que la proposta del PSOE per a Catalunya en la darrera campanya electoral era un “full en blanc”.

No anirà a manifestació de la Diada però sí a l’acte d’Òmnium

Asens ha explicat que no anirà a la manifestació de la Diada perquè “cada vegada els lemes són més excloents” i ha explicat que sí assistirà a l’acte que Òmnium celebrarà l’Onze de Setembre al migdia. “Estic en una posició de responsabilitat major que abans i no em puc permetre el luxe de tenir sortides individuals perquè represento un col·lectiu molt plural. Però no em sento representat per aquesta convocatòria i sí en la d’Òmnium”, ha explicat.

Visita a Cuixart i Sànchez amb Colau

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés ha explicat que la setmana passada va anar a visitar el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i fins ara president de JxCat al Parlament, Jordi Sànchez, a la presó de Lledoners juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Segons ha relatat, també van tenir un moment per parlar amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, i l’exconseller Raül Romeva. En les trobades, segons Asens, van parlar de la situació política a Catalunya, dels pressupostos, dels actes de la Diada i de com afrontar la sentència de l’1-O.

Preguntat per si els comuns formaran part de la resposta a la sentència, Asens ha respost amb condicions. “Si es planteja una posició de respectar els grans consensos de país, sí”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia