Política

Torra: “La sentència de l’1-O, si no és absolutòria, ens portarà a traçar el camí per culminar la independència”

“La proposta recentralitzadora del president Sánchez és pitjor que una no-proposta, és una decepció, en coherència no li podem donar confiança”, afirma el president de la Generalitat en la seva primera conferència a Madrid

“No hi ha cap problema de convivència a Catalunya. Hi ha un problema de democràcia a Espanya”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet la seva primera conferència a Madrid, en què ha assegurat que si la sentència de l’1-O no és absolutòria “ens portarà a prendre de nou la iniciativa, a traçar en ferm el camí fins a culminar la independència”. “La sentència marcarà un abans i un després”. “No hi ha cap problema de convivència a Catalunya. Hi ha un problema de democràcia a Espanya”, ha assegurat.

“La confrontació s’hauria d’haver convertit en un enteniment democràtic i s’hauria d’haver resolt amb un referèndum acordat, vinculant i reconegut internacionalment”, ha afirmat el president en la conferència durant els esmorzars informatius d’Europa press.

Torra ha assegurat que donarà una resposta “de país” a les sentències amb el “màxim consens dels demòcrates” per reprendre la iniciativa. Aquesta reacció també buscarà donar “sortida” a una societat que “no vol quedar-se atrapada” en un Estat que no reconeix la seva “voluntat democràtica”. El president ha insistit en enfortir les institucions en comptes d’apostar per unes noves eleccions al Parlament.

Algunes de les frases més destacades de la conferència del president Torra:

-“La proposta recentralitzadora del president Sánchez és pitjor que una no-proposta, és una decepció. En coherència amb el nostre vot en la tramitació dels pressupostos i la investidura del juliol, no podem atorgar-li la confiança”

-“Si la sentència de l’1-O no és absolutòria, ens portarà a prendre de nou la iniciativa, a traçar en ferm el camí fins a culminar la independència. Hi haurà un abans i un després de la sentència”

-“Amb l’1-O es van traspassar totes les línies vermelles d’un estat de dret. Es van posar en marxa tots els aparells de l’estat en una acció repressiva contra una població i un govern que només volia expressar-se amb urnes i paperetes”

-“Seguim collats a la taula de negociació, esperant que el govern espanyol del color que sigui s’assegui i respongui: quanta democràcia està disposat a assumir?”

-“No hi ha cap problema de convivència a Catalunya: el que hi ha és un problema de democràcia a Espanya, d’imposició i negació de la voluntat de la ciutadania”

-“Pretendre insinuar que els ciutadans que van votar o els polítics que estan en presó preventiva des de fa gairebé 2 anys van ser violents o van incitar a la violència és una falsedat emocionalment insuportable

-“Quan va començar aquest moviment democràtic, el més gran de l’Europa actual, no podíem imaginar que els tribunals i el codi penal escombrarien, fins ara, el diàleg, la negociació, el mandat democràtic. En definitiva, la política”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia