Política

La negociació entre PSOE i Unides Podem continua encallada després de quatre hores de reunió

Les dues formacions s’acusen mútuament de no voler moure’s de la seva posició

El PSOE i Unides Podem continuen enrocats en les seves posicions a l’hora de buscar un acord d’investidura. La reunió que han mantingut aquest dimarts al Congrés dels Diputats els equips negociadors dels dos grups durant gairebé quatre hores ha acabat de nou sense acord.

A la sortida, el secretari d’Acció Política de Podem, Pablo Echenique, ha acusat el PSOE d’amenaçar de trencar la negociació i aixecar-se de la taula si no accepten la seva pretensió de governar en solitari.

El cap de l’equip negociador de la formació morada ha demanat als socialistes que rectifiquin perquè, segons ell, aquest plantejament “és un error que aboca definitivament el país a eleccions anticipades”.

Echenique ha volgut deixar clar que Podem continua reclamant la coalició i així ho han traslladat als socialistes.

La vicesecretaria general del PSOE i portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, ha admès que el seu partit no veu “una sortida” a la negociació amb Unides Podem perquè, segons ella, aquesta formació “s’ha negat en tot moment” a l’acord programàtic.

Lastra ha negat que els socialistes vulguin aixecar-se de la taula, tal com ha apuntat Echenique, i ha assegurat que estan disposats a continuar negociant. Ha insistit, però, en què cal basar el diàleg sobre el programa.

La dirigent del PSOE ha lamentat que Podem sembli “abocar” el país a unes noves eleccions perquè, segons ella, rebutja una vegada més arribar a un acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia