Política

ERC impulsa un “govern a l’ombra” per “marcar la pauta” a Colau

El grup municipal s’autodefineix com un “govern d’impuls” que “condicionarà positivament”

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest divendres que ha conformat un “govern a l’ombra”, que denomina “govern d’impuls”, per “marcar la pauta” a l’executiu municipal liderat per Ada Colau.

Així ho ha explicat en una roda de premsa al consistori barceloní el president del grup d’ERC, Ernest Maragall, que ha mostrat la voluntat dels deu regidors i 46 consellers de districte d’aquesta formació de “condicionar positivament l’acció de govern”, sempre a través del “rigor” i “buscant el millor per a la ciutat”. “Volem afegir, crear ciutat, servir a l’interès general”, ha incidit l’exconseller.

Així, aquest “govern d’impuls” es dividirà en sis àrees: de “drets de la ciutadania, feminismes i bon govern”, liderada per Elisenda Alamany; d’”economia i equitat”, per Miquel Puig; de “drets socials”, per Montse Benedí; d’”organització, seguretat i territori”, per Jordi Coronas; d’”educació, cultura i innovació”, per Gemma Sendra; i de “sistema urbà”, per Maria Buhigas.

Existeix una “raó de fons” per la qual ERC ha decidit emprendre aquest “govern d’impuls”, ha explicat Maragall, que és que “la ciutat no pot esperar” un executiu de coalició entre comuns i PSC al qual “li costa trobar el to, el llenguatge i la decisió”.

“Veiem gesticulació i precipitació però ni un govern ni una estratègia d’un govern de futur digne d’aquest nom”, ha afegit Ernest Maragall, abans d’advertir que ERC actuarà com la “primera força” consistorial que és en nombre de vots.

Maragall ha assenyalat tot i així que el grup republicà no serà “soci preferent de ningú” però tampoc no es dedicarà a “posar pals a les rodes” del govern municipal.

Ha indicat que ERC buscarà “fer prevaler posicions alternatives” a les del govern municipal i, preguntat sobre amb quins actors creu que el seu grup pot entendre’s, ha assenyalat que “de manera natural” es pot pensar en JxCat, però també en algun dels dos socis d’executiu, depenent de la circumstància.

El “govern d’impuls” d’ERC comptarà amb un “secretari general” encarregat de coordinar els deu regidors, la figura dels quals representarà l’economista Jordi Angusto.

Per altra banda, Maragall també ha apuntat que els republicans exigiran “que tothom es posicioni” de cara la sentència del Suprem i la situació dels líders independentistes empresonats. “Buscarem la majoria alternativa que permeti dir que Barcelona està al costat dels presos polítics”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia