Política

Els parlaments català i basc es conjuren contra la judicialització de la política

Roger Torrent i Bakartxo Tejeria aposten perquè el diàleg, la negociació i les “solucions polítiques” s’imposin a les judicials

La presidenta de l’Eusko Legebiltzarra visita la cambra catalana

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i la presidenta de l’Eusko Legebiltzarra (Parlament Basc), Bakartxo Tejeria, han fet pinya aquest dilluns a favor de fomentar el “diàleg” en les seves respectives cambres per tal que la negociació i les “solucions polítiques” s’imposin i substitueixin la judicialització.

“Cal substituir la judicialització pel diàleg, la negociació i el respecte a la voluntat majoritària de la ciutadania”, ha dit Torrent en una declaració institucional conjunta amb motiu de la visita d’una delegació del parlament basc a la cambra catalana.

El republicà ha desitjat que aquesta trobada “contribueixi a generar un espai de col·laboració institucional, que ens ajudi a avançar cap a solucions polítiques” davant la “greu anomalia” del moment.

Torrent ha recordat que a Catalunya i Euskadi els uneix una “amistat històrica”, així com la voluntat per compartir un futur de pau, llibertat i progrés.

De la seva banda, Tejeria ha apel·lat al diàleg per intercanviar vivències i resoldre conflictes per vies pacífiques i democràtiques. La presidenta de la cambra basca s’ha mostrat “convençuda” que els dos parlaments aprofundiran la seva relació, perquè “la causa de la llibertat catalana és la de la llibertat basca”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia