Política

El PSOE insisteix a Cs i PP que s’abstinguin per evitar que el govern “depengui dels independentistes”

Els socialistes reclamen a Podem que s’avingui a un acord que permeti “un govern progressista”

Asseguren que les tres condicions que reclama Rivera ja es compleixen

El PSOE ha difós aquest dilluns un comunicat on insisteix a reclamar a Podem un acord d’investidura i a PP i Cs que s’abstinguin per evitar que l’estabilitat del govern espanyol depengui de les forces independentistes.

Segons els socialistes, les tres condicions que Albert Rivera reclama per a una abstenció del PP i Cs a la investidura “es compleixen” i per tant cal que les dues formacions facin un “exercici de responsabilitat” en aquesta direcció.

D’altra banda els socialistes tornen a assenyalar que la seva opció preferent és una entesa amb Podem. “Un govern progressista era i és possible gràcies a un acord amb Unides Podem”, diu el comunicat. “Amb el seu vot afirmatiu tindria l’oportunitat de facilitar un govern que tingués la justícia social com a causa principal”, afegeix.

Els socialistes han fet públic el comunicat a menys de 24 hores que el rei Felip VI conclogui la ronda de consultes i aclareixi si designa o no un candidat a la investidura. El PSOE sosté que sempre ha defensat que l’estabilitat del govern “no depengui de les forces independentistes catalanes” i per aquest motiu demana la quadratura del cercle: un acord amb Podem i l’abstenció de PP i Cs.

“Els socialistes estem compromesos amb un govern que defensi la Constitució i l’ordenament jurídic a Navarra, a Catalunya i a tot Espanya” de la mateixa manera que “ho hem fet fins ara ho seguirem fent sempre allà on assumim responsabilitats institucionals i de govern”, asseguren.

El PSOE insisteix que les tres condicions que reclama Rivera ja “es compleixen”. En primer lloc, perquè “a Navarra avui hi ha un govern constitucionalista liderat pel PSOE, plenament compromès amb la defensa de la Constitució i del règim foral, del que no forma part Bildu” amb qui “no existeix cap pacte”.

En segon lloc, segons els socialistes, perquè l’executiu de Sánchez i el PSOE “sempre han demostrat el seu compromís amb la Constitució a Catalunya”. “Sempre hem defensat el diàleg dins de la legalitat” i “en tot cas, si es produís per part de les forces independentistes un incompliment de les obligacions constitucionals o un greu atemptat a l’interès general d’Espanya, el govern farà ús de les seves competències per garantir la sobirania nacional, la integritat territorial del país i la convivència, entre elles, amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució d’acord al propi text i a la doctrina del Tribunal Constitucional”.

Pel que fa a la tercera condició de Rivera, que és que no s’augmentin els impostos a les classes mitjanes, els socialistes asseguren que el seu propòsit és “alleugerir la càrrega fiscal de les classes mitjanes i treballadores” i “lluitar contra la desigualtat social i complir els nostres compromisos d’estabilitat pressupostària i de creixement econòmic acordats amb la UE”.

Per tot plegat, segons el PSOE, “no existeixen raons objectives per mantenir el bloqueig parlamentari que impedeix la formació de govern” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona