Política

Els sindicats catalans acusen la classe política d’“irresponsabilitat” per la repetició electoral

CCOO, UGT i la Intersindical-CSC lamenten que el bloqueig institucional impedeixi iniciar qualsevol iniciativa de diàleg amb Catalunya

Els sindicats majoritaris a Catalunya han titllat la convocatòria d’unes noves eleccions al Congrés i al Senat d’“irresponsabilitat” de tota la classe política. Comissions Obreres (CCOO), Unió General de Treballadors (UGT) i Intersindical-CSC han denunciat que el fracàs de les converses per aconseguir la investidura d’un nou govern impedirà que es puguin recuperar drets socials perduts durant els anys de crisi o derogar normes que consideren nocives com la reforma laboral.

De cara a l’establiment d’un procés de diàleg amb Catalunya, les tres forces sindicals lamenten es “retardi” qualsevol intent. Si bé CCOO i UGT ho qualifiquen “d’oportunitat perduda”, la Intersindical assegura no haver vist que el govern de Pedro Sánchez tingues en compte “la possibilitat” d’iniciar un diàleg amb Catalunya.

Les forces sindicals han opinat que unes noves eleccions no fan més que allunyar la possibilitat que s’obri un procés de diàleg entre l’Estat i Catalunya. Des de la Intersindical-CSC, Palomar apunta que no es pot tenir mediació si no hi ha ningú al davant i lamenta no haver vist una intenció sincera d’obrir una negociació política amb l’administració catalana per part dels socialistes. “Ha sigut un tema tabú”, afirma.

La dissolució de les Corts és una “molt mala notícia” per Catalunya perquè es dóna en els moments previs a la publicació a la sentència de l’1-O, ha recordat Pacheco. El líder de CCOO ha assegurat que pot donar-se un escenari difícil si el Tribunal Suprem condemna els presos independentistes i, alhora, hi ha un procés electoral en marxa a tot l’Estat.

Tenint en compte el calendari judicial però també la conjuntura econòmica, Ros ha fet una crida a la classe política perquè entomin “ja” aquest procés de diàleg i més tenint en compte que a finals d’any es pot entrar en recessió econòmica, una circumstància que demanaria “governs estables” i pressupostos a Catalunya i a l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona