Política

El PSOE acusa PP i Cs de buscar el “frontisme” a Catalunya

Ábalos insisteix que la seva formació aposta per la “convivència” dins de la “llei”

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha acusat PP i Cs de buscar el “frontisme” i pretendre abordar la qüestió catalana únicament amb mesures “punitives” i “repressores” sense respectar la separació de poders per demanar que no s’atorguin indults sense que existeixi encara sentència. “Un es pot emparar en la Constitució i la llei, però ha de donar opcions a la política”, ha dit en roda de premsa a Ferraz. En aquest marc ha acusat la dreta de “viure del conflicte”. “No els interessa que el conflicte s’acabi perquè se’ls acabaria la última coartada”, ha sentenciat en referència a Ciutadans. Per contra, ha dit, el PSOE aposta per la “convivència” dins de la “llei”.

Ha fet aquestes manifestacions la roda de premsa posterior a l’executiva del PSOE, la primera presidida per Pedro Sánchez des del fiasco en les hores finals de la negociació d’investidura. El número dos del PSOE ha acusat PP, Cs i Podem d’haver “robat” als espanyols la conformació del govern “estable” que afronti reptes com –ha dit- la reacció a la sentència de l’1-O.

Ábalos ha assegurat aquest dijous que la seva formació no té cap por a l’abstenció dels votants socialistes ni tampoc a la irrupció del partit d’Íñigo Errejón. Segons ha dit, el seu partit té la capacitat de mobilització intacta davant les forces que “han volgut treure la victòria al PSOE a costa de deixar un país sense govern”.

Pel que fa a Errejón, Ábalos ha dit que “no li preocupa” que pugui presentar una candidatura al 10-N centrada a Madrid, perquè allò que representa “sorgeix d’un altre espai”.

Ábalos també ha ironitzat sobre el discurs que han desplegat als últims mesos PP i Cs sobre Sánchez, un president –ha recordat- que deien que “està disposat a governar a qualsevol preu” i que ja té “un pacte fet” amb els independentistes. “Tot mentida”, ha afirmat Ábalos, perquè “si haguéssim volgut ho hauríem fet”.

Segons Ábalos, el PSOE no té “cap por a l’abstenció” perquè té “convicció” i perquè “la ciutadania sap qui està en condicions de governar i té un projecte”. “A l’únic que s’ha de tenir por és a la por”, ha afegit el número dos del PSOE, que ha assegurat que al contrari que a altres partits els socialistes no han d’anat a cap “mercat” per trobar candidats.

Debat a cinc

Segons Ábalos, en aquesta campanya electoral de format reduït “hi haurà debat”, malgrat que previsiblement serà amb diversos candidats i no un cara a cara, perquè “s’ha de fer un debat a cinc” i el cara a cara “no sabríem amb qui” fer-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona