Política

Torra replica a Iceta que el govern en fallida és l’espanyol

Ironitza que com a president viurà la tercera legislatura espanyola

ERC retreu al PSC que lideri la confrontació

El president de la Generalitat, Quim Torra, va aprofitar ahir l’altaveu de les xarxes per recórrer a la ironia i respondre al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, dient-li: “Deu referir-se al govern espanyol, que ha d’anar a eleccions després de mesos d’incapacitat per dialogar i buscar acords”, quan el socialista deia en una entrevista a El Punt Avui TV que va publicar ahir aquest diari que “el govern està dividit, esgotat i desorientat; ha fet fallida”. En la mateixa piulada a Twitter, Torra reblava: “Viuré ja la meva tercera legislatura espanyola com a president de Catalunya, dos presidents espanyols i una moció de censura.” Una ironia de la qual també va fer ús la diputada de JxCat Gemma Geis, assegurant que “està bé que el senyor Iceta faci autocrítica del govern @sanchezcastejon”.

El socialista es va mostra partidari de convocar eleccions catalanes recordant que fins i tot ERC va dient que el “govern no va” i fa propostes per a un de concentració, i va culpar els independentistes i el mateix Torra de ser qui van tancar la porta al diàleg amb l’Estat tombant els pressupostos i fent una aposta per la “confrontació”. En un altre moment de l’entrevista rebutja aplicar una llei d’amnistia per als presos polítics en el cas que siguin condemnats, tot i que reconeix que havia defensat l’indult si calia, però ara, al seu parar, “no es donen les condicions”, perquè és reconèixer que “no ha passat res”. La portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, li va retreure que descarti l’amnistia, i es va mostrar sorpresa que “lideri el discurs de la confrontació”, a més de lamentar que “el PSC s’allunyi cada vegada més de les posicions de Maragall i Pallach, i s’assembli més a Borrell”.

LES FRASES

Deu referir-se al govern espanyol, que ha d’anar a eleccions després de mesos d’incapacitat
Quim Torra
PRESIDENT DE LA GENERALITAT
Lamento que el PSC s’allunyi cada vegada més de les posicions de Maragall i Pallach, i s’assembli a Borrell
Elisenda Alamany
PORTAVEU D’ERC A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia