Política

El Sindicat d’Estudiants convoca una vaga de tres dies després de conèixer la sentència de l’1-O

L’organització vol promoure una resposta ’’a l’alçada de l’ofensiva repressiva’’ i per això fa una crida a la mobilització del moviment estudiantil

El Sindicat d’Estudiants (SE) vol que els alumnes d’instituts i universitats catalans aturin les classes quan es conegui la sentència del judici de l’1-O i es concentrin a Plaça Sant Jaume. L’endemà convocarà manifestacions arreu del país i el tercer dia, preveu que la vaga d’estudiants coincideixi amb la de treballadors i es culmini amb una manifestació unitària a la tarda.

Aquesta és la resposta que ha dissenyat el Sindicat per estar “a l’alçada de l’ofensiva repressiva” que considera que s’està vivint al país. Per això, el Sindicat fa una crida a la mobilització massiva. En un comunicat, l’organització referma el seu compromís amb la lluita per a “l’alliberament nacional” i defensa la necessitat “d’enfortir la mobilització”.

Pel Sindicat, l’única manera de “vèncer” és a través de la mobilització de masses i demana una estratègia combativa que vinculi la lluita per “la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió franquista” amb la lluita contra el “regim que la genera”, i per la “república socialista de Catalunya”.

Segons els estudiants, aquesta república rebria el suport majoritari de la classe treballadora i dels “oprimits i oprimides”.

En el comunicat, el Sindicat remarca que la sentència del judici “farsa” de l’1-O té l’objectiu “clar”, “d’aixafar les aspiracions de canvi social profund” del poble de Catalunya.

Veuen aquesta resolució judicial com una resposta a la “victòria” del referèndum de l’1-O, i una reacció a les mobilitzacions massives dels darrers anys.

Pel Sindicat, aquestes mobilitzacions tenien com a objectiu “trencar amb la monarquia i el règim del 78”, fer enrere “les retallades” de la dreta espanyola i catalana i acabar amb “els desnonaments i la precarietat nacional” així com posar fi a les sentències “masclistes i patriarcals”. Consideren doncs, que s’ha provocat la crisi “més important del règim capitalisme del 78”, en quaranta anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES