Política

Senadors francesos reclamen la mediació de la UE entre Catalunya i l’Estat per “retrobar el camí del diàleg”

Alfred Bosch agraeix la solidaritat dels parlamentaris francesos i insta Pedro Sánchez a “iniciar immediatament un procés de diàleg”

El conseller d’Acció Exterior adverteix el líder socialista que l’aplicació de la llei de seguretat nacional només “empitjorarà la situació”

Els senadors francesos que van signar un manifest pel “respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya” han reclamat aquest dimecres la mediació de la Unió Europea entre Catalunya i l’Estat per tal de “retrobar el camí del diàleg”.

Després d’una reunió en la qual alguns d’ells s’han trobat amb el conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, el senador del Partit Socialista Simon Sutour i el senador dels Republicans François Calvet han insistit en la necessitat que s’obri el diàleg entre el govern català i l’espanyol per trobar una solució a la qüestió catalana.

“Posem tota la nostra força i voluntat perquè la Unió Europea exerceixi el seu rol i obri el diàleg”, ha dit Calvet.

Bosch, que ha agraït el “gest de solidaritat i compromís amb la democràcia” dels parlamentaris francesos, ha exigit al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, “iniciar immediatament un procés de diàleg”. A més, ha retret al líder socialista no haver “fet res” durant el seu govern per trobar una “sortida democràtica al conflicte”.

En relació amb la possible aplicació de la llei de seguretat nacional a Catalunya, el conseller ha opinat que “cada cop està més clar” que Sánchez “ni vol ni pot resoldre la situació” política amb Catalunya.

Bosch ha avisat el socialista que el fet que el govern espanyol prengui el control dels Mossos d’Esquadra “empitjorarà la situació”. “No es pot resoldre amb l’ús de la força i la coerció”, ha advertit. Segons ell, “l’única sortida possible passa per seure i parlar”.

El republicà ha alertat el cap de l’executiu espanyol en funcions que si aplica la llei de seguretat nacional estarà optant per la mateixa via que l’expresident espanyol Mariano Rajoy. “És el moment d’actuar i de moure’s en direcció al diàleg”, ha insistint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia