Política

L’Ajuntament de Riudellots rebaixa l’IBI un 20%

L’equip de govern troba “assumible” deixar de percebre 300.000 euros amb el tribut

ERC critica “la falta de diàleg” en la modificació de les ordenances

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva rebaixarà un 20% l’impost de béns immobles (IBI) de naturalesa urbana a partir del mes de gener. És la principal modificació de les ordenances fiscals, que van ser aprovades en el ple del 16 de setembre amb els sis vots de l’equip de govern, de JxCat, i l’abstenció dels cinc edils d’ERC.

L’edil de Dinamització Econòmica, Xevi López, assenyala que l’Ajuntament mantindrà la inversió i el projecte de govern tot i la reducció de l’IBI. Calculen que deixaran de rebre 300.000 euros amb la reducció d’ingressos en aquest tribut, cosa que troben “assumible”.

L’Ajuntament rebaixarà el tipus impositiu fins al 0,4032%, molt a prop del “límit mínim”, va explicar López en el ple. La modificació del 20% no afecta els béns rústics ni els de característiques especials. El 2015, l’equip de govern, aleshores de CiU, ja havia abaixat un 10% l’IBI.

ERC es va abstenir perquè l’equip de govern no els va facilitar informació ni els va donar la possibilitat d’incorporar millores, afirma el seu portaveu, Lluís Barnés. “El seu lema de campanya era Fem-ho junts i el que passa és que s’ho fan sols”, hi afegeix.

En el pressupost del 2020, l’Ajuntament vol destinar 280.000 euros a comptes participatius, segons diu la batllessa, Montserrat Roura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia