Política

Iglesias retreu a Sánchez que competeixi amb Casado i Rivera sobre qui és més “bèstia” respecte a Catalunya

El líder d’Unides Podem atribueix el debat sobre el 155 a “focs artificials de campanya” i al gir a la dreta del líder del PSOE per “caçar votants”

El líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha retret al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que competeixi amb Pablo Casado i Albert Rivera sobre qui és més “bèstia” respecte al tema de Catalunya. En una entrevista a RNE, Iglesias ha considerat que el debat sobre el 155 són “focs artificials de campanya” i ho atribuït al gir cap a la dreta del PSOE per “caçar votants” de Cs a les eleccions del 10 de novembre. “Sánchez tracta d’assemblar-se el més possible a Cs i PP en el content d’una sentència que pot generar crispació”, ha afegit. Una posició de Sánchez que, segons Iglesias, incomoda al PSC.

Iglesias ha defensat que la qüestió de Catalunya “no es resol amb eslògans i competint amb Casado, Rivera i Abascal a veure qui és més dur, sinó amb diàleg”. A més, ha augurat que a Catalunya no es tornarà a escenaris d’unilateralitat i de desobediència i deslleialtat institucional. “Ho sap Torra i ho sap Sánchez. Però com que estem en campanya, treuen el tema de Catalunya perquè no es parli de l’atur o de la reforma laboral”, ha argumentat.

“Crec que hi ha molta gent que no és idiota. El debat del 155 i sobre qui és més bèstia sobre Catalunya té a veure amb el fet que no es vol parlar de temes rellevants”, ha conclòs.

Preguntat per si està disposat a tornar-se a retirar per facilitar un acord de governabilitat després de les eleccions del 10-N, Iglesias ha respost que no perquè “seria una falta de respecte als votants”. I ha emmarcat la seva decisió del juliol a una “situació excepcional”.

I sobre un cara a cara amb Iñigo Errejón, que es presentarà a les eleccions amb un partit propi, Iglesias ha descartat aquesta possibilitat argumentant que no es volen prestar a un “morbo mediàtic”. De totes maneres, s’ha mostrat partidari que Errejón participi als debats de candidats durant la campanya electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona