Política

Robles avisa Torra que el govern espanyol utilitzarà “tots els mitjans” de la llei contra la desobediència

La ministra de Defensa en funcions afirma que qualsevol crida a desobeir és “inacceptable”, sobretot si ve d’un dirigent polític

Assegura que el seu executiu vetllarà pel compliment de les lleis “no li tremolarà la mà”

La ministra espanyola de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha advertit aquest dijous al president de la Generalitat, Quim Torra, que a l’executiu estatal “no li tremolarà la mà” a utilitzar “tots els mitjans que l’ordenament jurídic posa a les nostres mans” contra qui encoratgin la desobediència civil o la violència.

Després d’intervenir en un fòrum sobre els 30 anys de missions de pau a la seu del ministeri, Robles ha subratllat que en un Estat de Dret “les sentències es poden criticar i es poden recórrer” però sempre “s’han d’acatar i respectar.

Robles ha remarcat que això és una cosa que han d’entendre i tenir en compte “sobretot qui tenen responsabilitats polítiques”. “Qualsevol crida a la desobediència, i molt més quan venen d’un dirigent polític amb el senyor Torra, és inacceptable i cal rebutjar-ho”, ha reblat.

La titular de Defensa ha assegurat que el seu govern “estarà vetllant fins al final pel respecte a la Constitució i les normes, i això inclou l’acatament i respecte a les sentències”.

I arribat el moment, ha afegit, l’Executiu actuarà “amb serenitat, molt rigor jurídic i no deixant-se portar per cap tipus de pressions, però a la vegada deixant molt clar a qui encoratgen a la desobediència civil o la violència, que al Govern no li tremolarà la mà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia