Política

POLÍTICA

Artur Mas: “Paga la pena que el president Quim Torra sigui inhabilitat per una pancarta?”

L’ex president de la Generalitat alerta en una entrevista a El Punt Avui Televisió que l’Estat ja treballa en la post sentència i en l’estratègia de convertir els líders independentistes en gent que empara el terrorisme

L’ex president de la Generalitat, Artur Mas, adverteix en una entrevista que El Punt Avui Televisió emet aquest dissabte a les 22,30 que persistir en penjar pancartes al Palau de la Generalitat que els tribunals ordenen retirar pot desembocar en la inhabilitació de l’actual president Quim Torra. Mas es pregunta si paga la pena persistir en aquesta actitud i repassa altres temes d’actualitat. L’entrevista es remet diumenge a les 14,00. Aquí en teniu un avençament:

Les ganes de repetir

“El que m’agradaria de debò és que sortís un grup de gent que tirés endavant el projecte i que ens demanes ajuda als que puguem ajudar. ganes de ser partícip? Sí. Ganes d’ajudar, també. Compromís amb el que passa al país, total i absolut, no me’n falta ni un gram. Ganes de tornar-me aposar al capdavant de tot? No.

Carles Puigdemont

“Estem d’acord en moltes coses però no en tot. Jo prefereixo que a vegades hi hagi dubtes que no pas lliçons establertes. Els dubtes són raonables, i més amb coses tan complicades com les que tenim entre mans. Es tracta que hi hagi una sintonia per treballar plegats. En els objectius estem plenament d’acord. Com Catalunya pot exercir definitivament el seu dret a l’autodeterminació i com això ens hauria de portar a la constitució d’un estat català, independent, sobirà en el marc europeu i per tant amb sobiranies compartides. Tampoc puc dir que discrepem en l’estratègia. Coincideixo en que és gairebé impossible una solució pactada amb l’estat espanyola, hem de con fiar en les nostres pròpies forces”.

La post sentència

“L’estat espanyol ja està preparant la post sentència. Està preparant el terreny per algun dia arribar a il·legalitzar els partits independentistes. I com es fa això? Convertint els partits i els seus líders en gent que empara el terrorisme. Ja ens volen portar cap aquí. Al mateix tractament cap al terrorisme basc d’altres èpoques feliçment ja superades. Es vol construir el relat que el moviment sobiranista empara la violència”.

Quim Torra

“Puc entendre que Quim Torra defensi el que està defensant perquè és una persona de conviccions fermes. Ara, la pregunta que em faig és: paga la pena que un president d ela Generalitat ho hagi de deixar de ser per una sentència d’un tribunal espanyol que és el que pot passar per posar avui una pancarta, acabar-la retirant i posar-la unes setmanes després? La resposta la tenim a Berga. Els grans desobedients de la CUP ja l’han retirada. Adverteixo que les conseqüències és que ell pot quedar inhabilitat. Amb un altre president de la Generalitat decapitat”.

La CUP

“La decisió de la CUP de participar a les eleccions espanyoles no sé si és massa coherent amb la desobediència. L’actitud de la CUP és altament desconcertant perquè allò que semblava una coherència per part d’ells durant un temps darrerament s’ha convertir en un desori bastant gran”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia