Política

Carrizosa: “Al costat de la democràcia i la llibertat i contra la violència hi esperem a tots els demòcrates”

Ciutadans carrega contra Torra per ser “el màxim artífex, executor i responsable” del “trencament de la convivència” i li retreu “aplaudir la violència”

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha fet una crida a “tots els demòcrates” a votar a favor de la moció de censura que presenten aquest dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra. “A l’hora de posar-se al costat de la democràcia i la llibertat hi esperem a tots els demòcrates”, ha explicat, dirigint-se especialment al PSC, que ja ha anunciat la seva abstenció, i a qui ha preguntat perquè “no poden ser al costat de la convivència” però sí al de “qui aplaudeix la violència”. Durant la seva intervenció, Carrizosa ha carregat durament contra Torra i l’ha acusat de ser “el màxim artífex, executor i responsable del trencament de la convivència”. Segons el líder de Cs al Parlament, amb la moció volen demanar “responsabilitats polítiques” i “censurar-lo pels aplaudiments, el suport als CDR i per no respectar la democràcia”.

“Vostè pot mirar als ulls els catalans quan dóna suport explícit a persones que presumptament volien atemptar a Catalunya?”, ha etzibat Carrizosa a Torra en la que ha estat la primera intervenció del ple de la moció de censura. Carrizosa, que ha centrat gran part del seu discurs en la “violència a Catalunya”, ha assegurat que tenir diputats i un president de la Generalitat que “aplaudeixen” a qui és a la presó per ordre de l’Audiència Nacional “no és per riure”, sinó “per preocupar-se.

En aquest sentit, Carrizosa s’ha preguntat si el president “coneix els empresonats” perquè, si no, no entén perquè els “aplaudeix”. “Potser pensa que tots els independentistes són éssers seràfics i de llum i que ningú advoca per la violència”, ha apuntat irònicament, per retreure després que a Cs els han “destrossat a martellades” la seu en diverses ocasions i els “amenacen” a les xarxes socials. “I després diuen que tot això és un muntatge policial”, ha lamentat.

En relació a l’independentisme, ha assegurat que no es tracta d’un moviment “ni cívic, ni pacífic ni democràtic”, ja que és “dissenyat de dalt cap a baix” i, segons considera, amb el ple del 6 i 7 de setembre del 2017 es va demostrar que no era democràtic. Pel que fa al pacifisme, ha insistit en al detenció dels CDR acusats de terrorisme i ha demanat que no se’ls aplaudeixi “o es pensaran que són herois”.

Retrets als socialistes

El líder de Cs al Parlament ha retret als socialistes la seva falta de suport en diverses ocasions, que van anunciar el seu rebuig a la moció, i s’ha demanat si veuen “la gravetat immensa” de les actuacions de Torra. “Els demòcrates ens hem d’ajuntar i dir ‘violència sí, democràcia no’”, ha assegurat al PSC.

Carrizosa, que ha reconegut que és “difícil” poder aprovar la moció amb l’abstenció dels socialistes i el vot en contra dels comuns –a qui ha acusat de ser “la crossa del separatisme”-, ha explicat que volen “una censura a les opcions que trenquen al convivència” i ha insistit que ha de ser “clara i terminant”. Malgrat la dificultat, el president parlamentari ha afirmat que el Govern actual “no és una maledicció bíblica” i que es pot canviar. “Porten un any de vulneració de drets, de repte a la democràcia i de deteriorament de la convivència”, ha retret, a banda d’acusar-los per la “inacció absoluta” pel que fa a polítiques concretes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia