Política

Buch alerta els Mossos que han d’estar preparats

Admet que la “complexitat” actual pot augmentar encara més

Comencen a arribar els 1.500 ‘piolins’ de reforç

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va afirmar ahir que els Mossos d’Esquadra han d’estar preparats per resoldre “qualsevol escenari’’ que es pugui plantejar complint el marc jurídic, és a dir, la llei de cossos i forces de seguretat i la llei de policia. Per Buch, i fent referència a la resposta ciutadana a la sentència del judici de l’1-O, la “complexitat’’ dels darreres temps es podria “incrementar encara més’’ els pròxims dies i per això va animar els agents a demostrar la seva “professionalitat”. Pel conseller d’Interior, el cos haurà de protegir “el lliure exercici de drets i llibertats’’ i, alhora, garantir la seguretat ciutadana “vetllant per la convivència pacífica’’.

En un discurs davant dels nous agents del cos que s’incorporen a Barcelona, Buch es va mostrar convençut que se “sobreposaran a les adversitats’’. El conseller també va verbalitzar el seu suport al cos: “Sempre em tindran al seu costat en els compliments de deures i funcions’’, va recalcar Buch, que hi va afegir: “Tenen la meva confiança plena.” Per Buch, els Mossos han demostrat “professionalitat i rigor” en moments “complexos de gestionar”, i va posar d’exemple el seu desplegament i la situació política dels darrers anys, que, va recordar, han “afectat” directius i comandaments com ara Joaquim Forn i Josep Lluís Trapero.

Més agents a Barcelona
Buch va efectuar aquestes declaracions davant dels agents del cos que s’incorporen a Barcelona ciutat. En total, la capital catalana disposarà de 228 nous agents, que se sumen als 156 nous ja desplegats a l’estiu, 20 dels quals al centre de la ciutat. El titular del Departament d’Interior va situar com a repte “revertir la sensació d’inseguretat” a la ciutat i va defensar que la situació ha millorat i va posar d’exemple la “pràctica desaparició” dels narcopisos i la davallada del nombre de delictes comesos per grups organitzats. El conseller, però, va lamentar que sí que ha pujat la xifra d’alguns delictes. En total, doncs, aquest 2019 Barcelona incorpora 384 efectius nous que treballaran en diferents grups per millorar la seguretat a la ciutat. Buch també va explicar que es modificarà l’estructura de comandaments de la regió policial amb nous comandaments a les escales “executives i superiors” per donar més capacitat directiva als canvis que s’hi introduiran. L’objectiu final, va dir Buch, és la reducció de la delinqüència amb especial èmfasi en la seguretat. El cap de la regió metropolitana de Barcelona, Carles Anfruns, al seu torn, va agrair que el 70% dels 456 agents nous s’hagin destinat a Barcelona i va animar els efectius perquè a Barcelona els policies “es doctoren”.

Tornen els ‘piolins’

D’altra banda, el Ministeri de l’Interior ha començat a traslladar agents de la Policía Nacional i de la Guàrdia Civil a Catalunya per reforçar la presència policial en vista a augmentar la presència un cop es faci pública la sentència de l’1-O. Fonts policials han explicat a l’ACN que el trasllat d’agents, entre els quals antidisturbis, ja ha començat i es farà de manera “gradual”. Segons fonts de la Policía Nacional, actualment ja hi ha desplaçats a Catalunya 500 efectius d’aquest cos i el contingent va augmentant. Fonts del Ministeri de l’Interior han concretat que el reforç entra dins la normalitat quan es preveuen mobilitzacions i es fa en coordinació amb els Mossos d’Esquadra. És preveu que arribin a Catalunya uns 700 agents de la Guàrdia Civil i uns 800 de la policia espanyola extres en els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona